Bakanlık harakete geçti, Acarkent'in tapusunun iptali için dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, son günlerde tartışma konusu olan Acaristanbul'un yanı sıra, daha önce yapımı tamamlanan Acarkent için de bakanlık olarak tapu iptal davası açıldığını ve davanın sürdüğünü açıkladı.

AK Parti Grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Osman Pepe, kendi bakanlığı döneminde ormanlarla ilgili tek bin olumsuz adım atılmadığını belirterek, Acarkent'te dönemin eski Orman Bakanı Hasan Ekinci'ye ait villalar olduğunu ifade etti. Acaristanbul'da yüzde 6'lık yapılaşma iznin yüzde 96'ya çıkarıldığını anlatan Bakan Pepe, "Bütün bunlar olurken ben bakan değildim. Olsaydım zaten burda olmazdım. benim bakanlık anlayışımda seyircilik yoktur. Ben bununla alakalı müfettişler gönderdim. Bütün yazışmalarla alakalı benim elimde koskoca bir klasör var" diye konuştu.

Kendilerinin aldığı tedbirler sayesinde sözkonusu alanda inşaatın durduğunu anlatan Bakan Pepe, "Dört yıl durup en son anda böyle bir şeyi gündeme getirmiş değiliz. Biz bakan olarak bunun sorumluluğunun farkındayız. Bunun gereğini yapıyoruz. Bunu herkes bilsin, ne pahasına olursa olsun yapmaktan da geri durmayacağız. Yasal süreci beklemek durumundayız. Mahkeme kararına göre yol haritamızı yeniden şekillendireceğiz" dedi.

Teftiş için Acaristanbul'a giden 4 müfettişin silahlı kişiler tarafından alana alınmadığını anlatan Bakan Pepe, "Tehdit aldınız mı?" diye sorulması üzerine, "Kimse devletin bakanını tehdit edemez" dedi. Orman Genel Müdürü'nün tehdit edildiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Pepe, Genel Müdür'ün tehdit edildiğini, ancak bunun gereğinin de yapıldığını söyledi.

Osman Pepe, şöyle konuştu: "Biri on yıl önce olmuş bitmiş. Hasan Ekinci'nin de 13 villasının olduğu yer. Yüzde 6 olan hakkı yüzde 92 olarak kullanmışlar. Orada tapu iptal davasına gidiyoruz. Yargı süreci devam ediyor yani biz şu anda iki yerle birden uğraşıyoruz. Fotoğraflarını sürekli çektiriyordum. Herkes iyi bilsin ki İstanbul'u an be an takip ediyoruz. Benim zamanımda İstanbul ve Türkiye ormanlarıyla alakalı yasal olmayan bir tek adım atılmamıştır. Atan varsa da yanına bırakmayız. Yüzde 6 dan yüzde 96 ya çıktığı zaman Osman Pepe bakan değildi, olsa zaten bunlar olmazdı. Benim siyasetçilik anlayışımda seyircilik yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber