210 milyon dolarlık yatırımla atak yaptı

Geçtiğimiz yıl Sabancı Holding bünyesindeki SASA'nın yüzde 51 hissesini 104 milyon dolara satın alan ve çağrı süreci sonrası 68 milyon dolar ödeyerek toplam hisse oranını yüzde 84.8'e çıkaran Erdemoğlu Holding, polyester elyaf pazarında Çin dışı dünya liderliğine soyunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
210 milyon dolarlık yatırımla atak yaptı

EREN AKA Adana

Toplam 172 milyon dolara yaklaşan satın almanın ardından SASA'da yeni yatırımlara başlayan Erdemoğlu Holding, geçtiğimiz günlerde toplam 210 milyon dolar tutarında iki yıllık bir yatırım planı açıkladı. SASA Adana Üretim Kompleksi'ni tamamen son teknolojiyle donatılmış bir üretim tesisi haline getirecek olan yatırımlar, SASA'yı, Çin dışı dünya pazarının en büyük polyester elyaf üreticisi yapacak. Söz konusu bu yatırım aynı zamanda, Adana'da son yıllarda yapılan en büyük yatırım olma özelliğine sahip.

İthalatı düşürecek

Dünyanın en büyük 6'ncı polyester elyaf üreticisi konumuna gelen SASA, yaptığı yatırımlarla, sektörün 1.2 milyar dolarlık ithalat yükünü de iç piyasadan karşılamayı amaçlıyor. Yaklaşık 250 milyon dolarlık polyester elyaf ithalatının önüne geçecek olan SASA, ihracatla birlikte cari açığa da 350 milyon dolar civarında bir fayda sağlanacak. Yatırımlar kapsamında son teknolojiyle donatılan, modern ve özel bir üretim tesisi haline gelecek olan Adana SASA Üretim Kompleksi, bir ilke daha imza atmış olacak. Üretim kompleksinde tek hattan günde 1000 ton polyester elyaf üretimi yapılacak. Üretim kompleksinde üretilen ürünün kullanım alanı, bebek bezinden, hijyenik pete ve banknotların içinde kullanılan gizli güvenlik şeridine kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip.

1200 personelle 3 vardiya üretim

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaptıkları yatırımlarla dünyadaki poliyester elyafın yüzde 3'ünü üreteceklerini söyledi. 1200 personel ve 3 vardiya ile üretim yaptıklarını belirten Başkan Erdemoğlu, genelde Avrupa'ya satış yaptıklarını aktardı. Hedeflerinin ithal edilen ürünleri üretmek olduğunu dile getiren Erdemoğlu, "İki yıl sonra Çin'e dahi elyaf satmak istiyoruz. Fiyat anlamında da avantajlar olacak. 20 yıllık tesisi yeniliyoruz. SASA'nın karlılığı diğer sektörlerimize göre düşük. Fakat yapacağımız yatırımlarla bu oranı artıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber