Devlet cenaze töreni için yeni düzenleme

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Ecevit'in, geçirdiği beyin kanaması sonucunda mayıs ayında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne yatırılmasının ardından hazırlıklarına başlanan Devlet Cenaze Yönetmeliği, eski başbakanın ölümünden 27 gün sonra yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet cenaze törenlerini, 'ulusal cenaze töreni' ve 'resmi cenaze töreni' olarak ikiye ayıran yönetmeliğe göre, görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden cumhurbaşkanı için ulusal cenaze töreni düzenlenecek.

Ankara'da düzenlenecek törenin programı Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından belirlenecek. Cumhurbaşkanının naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu ve askeri bando eşliğinde ve top arabasının üzerinde taşınarak uğurlanacak.

Yönetmeliğe göre, görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden TBMM Başkanı, başbakan ve vefatları üzerine Bakanlar Kurulu'nca cenaze töreni düzenlenmesi kararlaştırılan kişiler için de 'resmi cenaze töreni' düzenlenecek. Resmi törene bir tabur (ikişer takımdan oluşan dört bölük) asker katılırken, naaş yine askeri bando eşliğinde ve top arabasıyla taşınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber