Akdağ: Bu oylama bizim için yok hükmündedir

Sağlık Bakanı Akdağ: "Alman Federal Meclisi, tabii ki bize göre sözde soykırım olan bir karar tasarısını kabul etti. Bu oylama ve kararda kesinlikele siyasi bir karardır ve bizim için yok hükmündedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdağ: Bu oylama bizim için yok hükmündedir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Alman Federal Meclisi, tabii ki bize göre sözde soykırım olan bir karar tasarısını kabul etti. Bu oylama ve kararda kesinlikele siyasi bir karardır ve bizim için yok hükmündedir." dedi.

Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait Olimpiyat Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'daki el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği terör saldırısında yaralananlara Allah'tan şifalar dileğinde bulundu.

Her gün terörün karanlık yüzünün tekrar tekrar görüldüğünü, buna karşı kararlılıkla mücadele verildiğini ifade eden Akdağ, "İnanıyorum ki bu mücadele terörün belini kırmaya devam edecek. Vatandaşımız da bu karanlık niyetli terör örgütlerinin, özellikle Güneydoğu'da PKK'nın büyükşehirlerde de yine PKK ile beraber DAEŞ'in ve DHKP-C'nin karanlık yüzünü milletimiz de gördü. Bu büyük mücadelemiz, azim ve kararla devam edecektir." diye konuştu.

Akdağ, Alman Federal Meclisi'nin aldığı kararla ilgili olarak da Alman meclisinin, tarihi bir skandala imza attığını dile getirdi.

Kararla 1915-16 yıllarındaki zorunlu Ermeni tehcirinin, "soykırım" olarak nitelendirildiğini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Alman Federal Meclisi, tabii ki bize göre sözde soykırım olan bir karar tasarısını kabul etti. Bu oylama ve kararda kesinlikele siyasi bir karardır ve bizim için yok hükmündedir. Aslında son birkaç ay içerisindeki siyasi olayların seyrine bakarsak, Almanya Federal Meclisinin neden böyle bir karar aldığını rahatlıkla anlayabiliriz ama bu bizim kalkınma yolumuzdan, terörle mücadelemizden, medeniyet yürüşümüzden elbette geriye döndürmek bir yana dursun, hızımızı bile yavaşlatamaz. Biz kutlu yürüyüşümüze ve kalkınmamıza devam edeceğiz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mağdur milletlerin bir numaralı hamisi olmaya devam edecektir. Üç milyona yakın misafiri, Suriye ve Irak'tan gelen kardeşlerini bağrına basan, bunun çok daha azını içlerine kabul edemeyen bir Avrupa'nın ve Almanya'nın bizi böyle bir şeyle suçlaması gerçekten komiktir. Bizim tarihimizde hiçbir zaman başka milletlere karşı zülüm ve soykırım olmamıştır."

Akdağ, Almanya'nın bir kez daha Adolf Hitler dönemindeki kendi utancıyla yüzleşmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Biz millet olarak böyle bir millet değiliz. Bu meclisin kararını, bir kere daha ifade ediyorum, yok sayıyoruz. Bunu Erzurum'dan gür bir sesle haykırmamızın bir sebebi var. Bu salonda oturan bütün kardeşlerimin, ben de dahil olmak üzere dedeleri ve nineleri, Ermeni çetecilerinin mezalimini bizlere anlatmıştır. Bir milleti de suçlamıyoruz, o dönemdeki Ermeni çetelerinin zulmüdür bu. Ermeni mezalimini birinci ağızdan dinlemiş insanlarız. Gözyaşlarıyla bizlere anlattıklarını biliyoruz. Erzurum'da Yanıkdere'de olanları biliyoruz, Erzurum'da köy ve kentlerimizde yapılan mezalimleri biliyoruz, toplu mezarları biliyoruz. Biz bunların hiçbirini unutmuş bir nesil değiliz. Dolayısıyla sözde bu soykırım iddialarını ileri sürenlerin, kafalarındaki uydurma hayaller olarak kalacak ve tarihin çöpülüğüne atılacak. Bunu Erzurum'dan net bir şekilde söylüyorum."

- Sezaryen tartışmaları

Recep Akdağ, dün bazı basın yayın organlarının sezaryenle ilgili yaptığı açıklamalara istinaden "sezaryen bir suçtur" başlığı attığına işaret ederek, sözlerine açıklık getirdi.

Bakan Akdağ, "Benim bahsettiğim, 'gereksiz yere yapılan, tıbbı bir gereklilik olmadığı halde yapılan sezaryen bir suçtur' ifadesidir. Tabii ki bugün de bu ifadeyi tekrarlıyorum. Hukukumuz ve kanunlarımız önünde de bu suçtur. Bu bir taraftan tıbbi bir yanlış, öbür taraftan tıp etiğine, tıp ahlakına uymayan bir davranış. Bir istismarcılık, bir menfaat arzusu ve öte yandan da hukuka göre de suçtur." dedi.

Hadi Şengül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber