Tunceli'de memurlar hükümetin bütçesine ret oyu verdi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) memular arasında yaptığı referanduma katılan 1467 kamu görevliden 1423'ü, hükümetin 2007 yılı bütçesine ret oyu verdi

KESK'in yurt genelinde bir hafta önce başlattığı `Hükümetin 2007 bütçesine evet mi, hayır mı' referandumu Tunceli'de sonuçlandı. Eğitim-Sen Tunceli Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında sonuçları açıklayan Tunceli Sendikalar Platformu Dönem Sözcüsü Hıdır Demir, hükümetin memurları her geçen gün yoksullaştırdığını hazırlanan bütçenin IMF bütçesi olduğunu söyledi.

Bu bütçeyle memurların yoksulluğa sürüklendiğini ileri süren Hıdır Demir, "KESK Türkiye genelinde bütçeyi memurlar arasında referanduma sunuyor. Biz de Tunceli genelinde yaptığımız referandum sonucunda hükümetin 2007 bütçesini oyladık. Memurlarımızın çalıştıkları kurumlarda kurduğumuz sandıklarda 1467 oy kullanıldı. Kullanılan bu oylarda hükümetin bütçesine 1423 memur hayır dedi, 44 memur evet oyu kullandı. Referandum sonucunda nerdeyse yüzde yüze yakın bir rakamla hayır sonucu çıktı. Bu durumda memurlar bu bütçeyi onaylamadığına göre bu bütçe halka göre değil IMF'ye göre hazırlanmıştır" dedi.

Hıdır Demir, 14 Aralık günü iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber