Erdoğan, arşivleri tarattırıp, 60 yılın başbakan ve cumhurbaşkanlarını incelettiriyor!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tartışmaları siyaseti ısıtırken, Başbakan Erdoğan, geçmişte parti genel başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış siyasilerin söylemlerini, siyasi üsluplarını, politika yaşamlarını ve bu süreçte geçirdikleri eleştiri ve tepkileri incelemeye aldırdı. Erdoğan'ın, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'la ilgili araştırmaların ön plana çıkartılmasını istediği öğrenildi.

AKP Grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine, Türkiye'nin çok partili döneme geçtiği 1946 yılından beri gerçekleşen genel ve erken seçimlerde siyasi liderlerin meydanlarda söylediği söylemleri incelettiriyor.

Adnan Menderes'ten İsmet İnönü'ye, Alparslan Türkeş'ten Necmettin Erbakan'a, Süleyman Demirel'den Turgut Özal'a kadar birçok siyasi liderin söylemleri büyük bir titizlikle arşivleniyor.

Edinilen bilgilere göre, çalışma, "Siyasilerin söylemleri", "hükümetlerin bütçe görüşmeleri" ve bu konularla ilgili akademisyenlerin yaptığı tezler" başlıkları altında gerçekleştiriliyor.

SİYASİLERİN SÖYLEMLERİ

Çalışma kapsamında 1946'dan bu yana genel ve erken seçimlerde siyasi liderlerin meydanlarda söylediği söylemler gazete arşivlerinden çıkartılıyor.

Bu arşivden öne çıkan başlıklar ise şöyle; "siyasi söylemler nereden nereye geldi. Siyasi üsluplar arasındaki farklar, hangi siyasinin söylemi hafızalarda yer tuttu. En çok hangi liderin söylemleri örnek gösteriliyor"

DEMİREL'İN ÜSLUBU

Başbakan Erdoğan'ın özellikle Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın siyasi analizini istediği belirtilirken, Demirel'in özellikle üslubu ve hazır cevaplılığı araştırma konusu yapıldı.

Erdoğan'ın üzerinde durduğu bir diğer siyasetçi ise Turgut Özal. Arşiv çalışmasında öne çıkan başlıklardan birisi de Özal'ın söylemlerinde ve ilişkilerinde samimi olduğu vurgulanıyor. Hangi söylemi, basınla sürekli mahkemelik olmasına rağmen iyi götürdüğü ilişkileri halkla kaynaşmasının samimiyeti de analiz konularından.

NEDEN YAPILDIĞI MERAK KONUSU OLDU

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın böyle bir çalışmayı neden istediği merak konusu olurken, çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulunan AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "Her zaman bizim, her konuda arşiv çalışmalarımız var. Bu tür çalışmaları sürekli yapıyoruz" dedi. Kapusuz, ayrıntı vermekten kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber