Cumhuriyet Üniversitesi 24 saat süreyle gözetlenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 19:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) bir çok yerine konulan 26 adet kamera ile 24 saat süre ile izlenileceği bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, C.Ü. Güvenlik Birimi kamera güvenlik sisteminin tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, bina giriş ve dış ortamlara kurulan 26 kamera ile 24 saat üzerinden tüm yerlerin izlenileceği belirtilen açıklamada, "Önümüzdeki dönemlerde sayıları arttırılacak olan kamera güvenlik kontrol sistemi ile 7x24 saat ortak kullanım ve yüksek risk alanlarının izlenmesi ve kayıt edilmesi sağlanarak, öğrenci ve personelimizin güvenlik seviyeleri arttırılmış olacaktır. Yeni sistem ile kampüs sahasına giren her türlü araç, ziyaretçi ve çalışanların kimliğini tespit etmek, tehlikeli çalışma bölgelerini, kavşakları izlemek, hırsızlığa karşı koymak, bina ve park alanlarında güvenliği sağlamak amaçlanmıştır" denildi.

Açıklamada, kamera güvenlik kontrol sisteminin mevcut network ağına tahsis edilen kameraların, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na kurulan depolama sistemi ve güvenlik birimlerine kurulan izleme monitörlerinden oluştuğu belirtilirken, tüm kameraların güç kaynağına bağlı olduğu ve elektrik kesintilerinden etkilenmeyerek, güvenliğin sürekli sağlanmış olacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber