'Kız yurdunda fuhuşa sürükleniyorlar'

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 30 Aralık 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İstanbul Bahçelievler Kız Yurdu'nda kalan bazı kız çocuklarının fuhuşa sürüklendiğini öne sürdü. Çömez elindeki bilgileri bir rapor haline getirerek, Bakan Çubukçu'ya gönderdi.

Çömez'in iddiasına göre, İstanbul Bahçelievler Çocuk Yurdu'nda kalan 13-14 yaşlarındaki bazı kız çocukları fuhuşa sürüklendi. Çömez'in bu iddiasının ardından dikkatler yeniden çocuk yurtlarına yöneldi.

Yaklaşık bir ay önce İstanbul Bahçelievler Çocuk Yuvası'na bir gece baskını yaptığını belirten Çömez, "O gece 33 kız çocuğunun yurtta olmadığını gördüm. Bu resmi rapora da yazılıp imzalanmıştı" dedi.

Kendisine her akşam ortalama 35-40 çocuğun yurttan kaçıp sabah yurda geldiğinin söylendiğini belirten Çömez, bazı kız çocuklarının fuhuşa sürüklendiğini iddia etti.

"Başbakan Erdoğan da haberdar"

Turhan Çömez, konuyu bir rapor haline getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini belirtti ve "Başbakan da olayın araştırılması için Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya emir verdi" dedi.

Çömez'i şaşırtan ise olayın üzerine gidilmesi yerine milletvekilini yurda alan iki öğretmenin sürülmesi oldu.

Elinde iddialarıyla ilgili bilgi ve belgeler olduğunu söyleyen Çömez, öğretmelerin sürülmesinin ardından konuyu kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettiğini kaydetti.

Olayın basına yansımasının ardından, Bakan Çubukçu'nun Çömez'den elindeki bilgileri kendine iletmesini istediği, bunun üzerine de Çömez'in Bakan Çubukçu'ya yeni bir rapor hazırlayarak gönderdiğini öğrenildi.

Çömez'in raporunda Bakan Çubukçu'ya, konunu üzerine birlikte gitme teklifinde bulunduğunu da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber