Okul yönetimine soruşturma...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, emekli öğretmen Savaş Bat ile birlikte Kadıköy Anadolu Lisesi'nden 9 öğrencinin Hasandağı'na çıkmasıyla ilgili ?okul yönetimi hakkında soruşturma başlattığını? bildirdi.

Özer, yaptığı açıklamada, emekli biyoloji öğretmeni Bat'ın ailelerle görüşerek böyle bir gezi düzenlediğini belirtti.

Özer, ?Ailelerin izin dilekçesi var, ama okulun izni yok. Okul gezisi adı altında öğrencinin onaysız ve izinsiz bir yere gitmesi mümkün değil. Şükür ki herhangi bir can kaybı olmadı. O zaman daha çok üzülürdük. İlçe milli eğitim müdürüne gerekli talimatı verdim. Okul yönetimiyle ilgili soruşturma başlattım? dedi.

Öğretmenin okulda görevli olmadığını da ifade eden Özer, maaşı bir vakıf tarafından ödenen Bat'ın doğayla ilgili çalışmalar yaptığını, bu konuda da inceleme başlattığını kaydetti.

Ata Özer, öğrencilerin dağda mahsur kalmadığını, sorunsuz bir şekilde dönüş yaptıkları bilgisini aldığını söyledi.

OKUL TUVALETİNDE UYUŞTURUCU OLAYI

Özer, ?Türkiye'nin en pahalı kolejinde öğrencilerin tuvalette uyuşturucu partisi? şeklinde basına yansıyan görüntülere ilişkin de, habere konu okulun Ankara'da olduğu bilgisini aldığını bildirdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Özer, şunları kaydetti:

?Ankara'daki çocuk da bizim çocuğumuz. Ankara'da oluyor da İstanbul'da olmaz diye bir kaide yok. Onun için biz üzerimize düşen gayreti sarf ederek, çocuklarımızı kırmadan, incitmeden, gücendirmeden, dışlamadan bu sorunların üstesinden gelmeliyiz. Çocuklarımızı bu işe iten sebepleri zaten biliyoruz. Bunları çocuklarımızdan uzaklaştırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biraz daha fazla çalışmamız, ailelerle irtibat kurmamız gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber