'Sağlam' raporu verilen gencin ölümüne soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi 18 yaşındaki Ömür Yıldırım'ın, Aksaray Devlet Hastanesi'nden aldığı 'sağlıklıdır' raporundan bir kaç gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi olayı Meclis gündemine taşındı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı üzerine sağlık kurulu raporu veren doktorlar hakkında inceleme başlatıldı. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Bakan Akdağ'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci olan 18 yaşındaki Ömür Yıldırım'ın, Aksaray Devlet Hastanesinden aldığı "sağlıklıdır" raporunun üzerinden bir hafta geçmeden kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi olayını hatırlatarak, "Babası tarafından kalp hastası olduğu belirtilen Ömür Yıldırım'a sağlam raporu nasıl ve neden verilmiştir?" diye sordu.

CHP Milletvekili Tandoğdu, söz konusu raporu veren doktorlar hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmadığını, ayrıca devlet hastanelerinde sağlık raporu isteyen kişilere hangi kontrollerin yapıldığını ve bu kontrollerde doktorların bir kişi için ne kadar muayene süresi ayırdığının cevaplanmasını istedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, verdiği yazılı cevapta ise Ömür Yıldırım isimli gencin Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'na girmek üzere kendisinden istenilen sağlık kurulu raporunu almak için 3 Ekim 2006 tarihinde Aksaray Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiğini, o günkü yapılan muayeneleri ile laboratuar tahlilleri sonucu kendisine 'polis meslek yüksekokulu öğrencisi olur' raporu düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti: "Sağlık kurulu raporunu veren doktorlarımızla ilgili inceleme başlatılmıştır. Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğine göre, durum bildirir sağlık raporları için; kurumda en az üç ayrı dal uzmanının bulunması, varsa bu kurula iç hastalıkları, genel cerrahi, göz, kulak burun boğaz, nöroloji veya ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanının dahil edilmesi, ayrıca, raporun kullanılacağı iş veya yerin özelliğinin gerektirdiği dal uzmanının veya uzmanlarının bulunması zorunludur.

Özel mevzuatı olan raporlar içinde mevzuatında belirtilen branşlardan hekimlerin katılımıyla kurul oluşturulmakladır. Polis Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş ve Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre sağlık kurulu raporu aldığından, Ömür Yıldırım adlı vatandaşımızın da ilgili yönetmeliği gereği 10 ayrı poliklinikte gerekli fizik muayenesi ve rutin laboratuar tahlilleri (akciğer grafisi, EKG, açlık kan şekeri, üre, kreatinin, SGOT, SGPT, sedim. hemoglobin, hepatit marlerleri, VDRI, ve rutin idrar tahlilleri) yapılmıştır.

Muayene için ayrılan süre muayene eden branş hekimine ve hastanın veya şahsın özelliklerine göre değişmektedir. Sağlık kurulu muayeneleri, ilgili uzmanlık dallarına ait polikliniklerde yapıldıktan sonra sağlık kurulu da kişiyi görür. Hastalar muayene edilmeden durumlarıyla ilgili kanaat oluşamayacağından raporların imzalanması söz konusu olamaz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber