Kapıcılardan iki bakanlığa haciz geliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da Milli Savunma Bakanlığı'na ait lojmanda kapıcılık yapan Mehmet Şirin Aydın ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ait lojmanda kapıcılık yapan Abdürrezzak Sönmez fazla mesai, yıllık izin ve tatil günleri ücretleri ödenmediği gerekçesiyle açtıkları tazminat davasını kazandı.

2003'te emekli olan Aydın ile 1989'da işe başlayan ve 2004'te işten çıkarılan Sönmez, fazla mesai yaptıkları, yıllık izin kullanmadıkları ve izin günlerinde çalıştıkları iddiasıyla Diyarbakır İş Mahkemesi'nde açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, Milli Savunma Bakanlığı'nın Aydın'a 17 bin 754 YTL, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da Sönmez'e 20 bin 457 YTL tazminat ödemesine karar verdi. Bakanlıkların temyize gitmesi üzerine dosyayı ele alan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını Temmuz 2006'da onayladı.

Tazminatlarla ilgili olarak Diyarbakır İcra Müdürlüğü'nden alınan icra yazısı bakanlıkların hesaplarının bulunduğu Ankara'daki üç banka şubesine gönderildi. Kapıcıların avukatı Yavuz Baraz, "Paranın yatırılmaması durumunda suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber