Başkent'te Eczane rezaleti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Ankara'nın en gözde yerleşim birimi Çankaya'da dün gece akıl almaz şekilde ?Eczane rezaleti? yaşandı. Bu rezaletin Ankara Eczane Odası'nın yanlış nöbet listesi basımı ve nöbetçi eczanelerden birinin açık olmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Çankaya Belediyesi sınırları içinde yer alan, devletin en önemli kurumlarında görev yapan bürokratların, yabancı büyükelçilik diplomatlarının ve siyasilerin tercih ettiği semt olan Gaziosmanpaşa'da bazı eczanelerin vitrinlerine astıkları nöbetçi eczane listesinde, ?Nenehatun Caddesi No: 34/1? adresinde bulunan ?Nenehatun Eczanesi?nin de ismi yer aldı. Ancak bu adrese ilaç almak için gidenler, eczanenin kapalı olduğunu gördüler. Bu durumun Gaziosmanpaşa'daki bazı eczanelerin yanlış basılmış nöbetçi eczane listesini vitrinlerine koymalarından kaynaklandığı iddia edildi.

Çankaya içinde yer alan Or-An, Birlik, Yıldız, Hilal ve Sancak mahalleri ile Turan Güneş Bulvarı, Atakule ve civarı, Gaziosmanpaşa ile Birlik mahallesinin kesiştiği noktalarda oturanlar, bu kez nöbetçi eczane listesinde kendilerine en yakın yer olan Yıldız'daki ?Turan Güneş Bulvarı 89. Sokak No:7? adresindeki ?Tolga Eczanesi?ne gittiler. Ancak bu adrese gidenler, eczanenin vitrininde ?Eczanemiz bu gece nöbetçi değildir? notuyla karşılaştı.

Düzensiz sokak numarası sistemiyle belirlenmiş Yıldız mahallesindeki bu adresi zorlukla bulan, gece yarısı yakınlarına ilaç arayanlar ?Eczanemiz nöbetçi değildir? notu karşısında çılgına döndüler. Vatandaşlar sonunda, Tolga Eczanesi'ndeki nöbetçi eczane çizelgesine uyarak, Bağlar Caddesi'nde Yenişehir PTT'si karşısındaki eczaneye giderek, ihtiyacı olan ilaçları alabildiler. Bağlar Caddesi'ndeki eczanede görev yapanlar, dün gece birçok vatandaşın karışıklıktan dolayı şikayetçi olduğunu, bu durumun bazı eczanelerin yanlış basılmış listeyi asmalarından ve Tolga Eczanesi'nin açık olmamasından kaynaklandığını söylerken, bu eczanenin neden açık olmadığını ise bilemediklerin belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber