Sinop Belediyesi'nde 'çöpçü kadınlar' krizi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop Belediyesi'nde görev yerleri değiştirilerek çöp ve park bahçelerde görevlendirilen 14 bayan işçinin, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile bir araya geldiği toplantıda gergin anlar yaşandı.

Bayan işçiler ve sendika yönetimi ile Başkan Yılmazer arasında oldukça gergin anların yaşandığı görüşme sırasında, bazı bayan işçiler gözyaşlarını tutamadı. Bayan işçiler, Başkan Yılmazer'e, sendika üyesi oldukları için kendilerinin cezalandırıldığını söyleyince ortam bir anda gerildi. Yılmazer, "Kimse gelip de derdini bana anlatmadı. Ben yokken birileri bir şeyler söylüyor. Bunun manası nedir diye sizi ben çağırmak istedim. Kimseyi işten atmadık. Sizi kazma küreğe mi, yoksa kanalizasyona mı verseydik? Biz bu kararı siz sendikaya kayıt olmadan almıştık. Sendikalı olduğunuz için daha fazla maaş alacaksınız. Bunun hakkını çalışarak verin. Onurunuzun kırıldığını söylüyorsunuz. Bu zamana kadar temizlik işi yapanlar onursuz mu demek istiyorsunuz? Onurunuz kırılıyorsa istifa edersiniz. Yarından itibaren görev yerleriniz tekrar düzenlenecek. Bayanları özellikle temizlik işine verdim ki temizliği daha güzel yapsınlar diye. Turizmle kalkınacağız diye. Burası bir turizm kenti. Güzel güzel çalışacaksınız. Sinop'a hep birlikte hizmet edeceğiz. Biz bu maaşları Sinop'a hizmet etmek için alıyoruz. O zaman çalışmalarınızı güzel yapın" dedi.

Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in Türkiye'nin her yerinde sendikasız işçilerin olduğunu söylemesi üzerine Genel-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Bülent Eroğlu tepki gösterdi. Eroğlu, Sinop Belediyesi dışında hiç bir belediyede sendikasız işçi çalıştırılmadığını söyleyince Yılmazer, "Sizin işiniz bu. Siz yalanlarınızı düzeceksiniz. Sizin sendikanız varda bizim belediye bakanlarımız yok mu? Siz doğru söylemiyorsunuz. Birçok sendikasız işçi var Türkiye'de. Ben ilçeleri bilemem. Bu tür konuşmalarla bir yere varamayız" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra bayan işçiler ve sendika yönetimi, toplantının sona ermesi üzerine belediye binasını terk ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber