Borsa çalışanları yüzde 36 zam alacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) işvereni ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) arasındaki ilk toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutabakata varıldı.

Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hüseyin Hamurcu'nun yaptığı açıklamaya göre, İMKB çalışanlarının ücretlerine birinci 6 ayda yüzde 36, ikinci 6 ayda yüzde 4 + TÜFE oranı, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda gerçekleşecek TÜFE oranlarında zam yapılacak. Çalışanların sosyal yardımları, ücretlere yapılan artış oranları dikkate alınarak yükseltilecek.

Daha önce hiç kira yardımı almayan çalışanları da kapsayacak şekilde kira yardımı brüt 296 YTL olarak ödenecek. Bu miktar, çalışanların kademelerine bağlı olarak artış gösterecek.

Hamurcu, yüzde 36'lık zam oranının ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalanan bir iş yeri için oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Hamurcu, "İMKB'de çalışan arkadaşlarımıza önceki yıllarda memurlara ve işçilere yapılan zamlar yansıtılmamıştı. Bu mutabakatla geçmişin kayıplarını da kapatmış olduk" dedi.

Hamurcu, toplu iş sözleşmesinin diğer iş yerleri için de örnek olmasını istediklerini kaydederek, varılan mutabakatın yarın yapılacak İMKB yönetimi toplantısına götürüleceğini, Yönetim Kurulu'nun değerlendirmesinin ardından toplu iş sözleşmesinin taraflar arasında imzalanacağını bildirdi. İMKB'de çalışan borsa uzman ve idari personeli, düşük zam aldıkları ve sosyal hak ödemelerinin kesildiği gerekçesiyle 2006 yılı Mart ayında Tez-Koop-İş Sendikası'na üye olmuşlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber