06/03/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 91. Dönem Kaymakamlık Kursu'nun sona ermesi dolasıyla düzenlenecek törene katılacak.

2- AK Parti ve CHP grup toplantılarında, son gelişmeler değerlendirilecek.

3- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sözde Ermeni soykırımına karşı açıklamaları nedeniyle İsviçre'de açılan davada bugün Lozan'da mahkemeye çıkacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOBB ETÜ'de düzenlenen konferansta "Gençlik ve Değişim" konusunda konuşacak.

5- Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen İsrail'de...

- Bakan Tüzmen, Tel Aviv'de düzenlenen Türkiye-İsrail İş Forumu'nda konuşacak. Tüzmen için İsrail Turizm Bakanı İzak Herzog öğle yemeği verecek.

- Bakan Tüzmen, İsrail'deki Türk kökenli Yahudi iş adamlarıyla görüşecek, akşam da Türk ve İsrailli işadamlarına resepsiyon verecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da

"İlköğretim Programları Tanıtım" toplantısına katılacak.

- Çelik, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile "18 Mart Çanakkale ve Cumhuriyet Eğitim Gezileri Protokolü"nü imzalayacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da, Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun 1. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ITB 2007 Berlin Turizm Fuarı'nın açılışına katılmak üzere İstanbul'dan Almanya'ya gidiyor.

9- TBMM'den...

- Genel kurulda, havaalanlarında işyeri açma izni ve çalışma ruhsatı vermedeki yetki kargaşasını gideren yasa teklifinin görüşmeleri sürecek.

- Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış, ABD'nin kanaat önderlerinden Wallece Deen Muhammed ile basın toplantısı düzenleyecek.

10- Türkiye-IMF...

- Türkiye Masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.

11- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 3 günlük bir ziyaret amacıyla gideceği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile bir araya geliyor.

12- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'da temaslarda bulunacak.

13- Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası İlişkiler Ağında Türkiye" konulu toplantıda konuşacak.

- Çetin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret edecek.

14- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyecek, sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelecek.

15- TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu başkan ve üyeleri, Diyarbakır Valiliğini ziyaret edecek.

16- Hazine ihaleleri...

- Hazine, YTL cinsinden 21 ay vadeli iskontolu tahvil ile 7 yıl vadeli değişken kuponlu tahvil ihaleleri düzenleyecek.

17- Topkapı Sarayı Bağdat Köşkü'nün restorasyonu törenle başlatılıyor.

18- Manisa'da düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Pilot Teğmen Barış Çakır'ın naaşı, Ataköy 5. Kısım Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.

19- Vefat eden İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Türkan Rado'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

20- Toplantı... Seminer... Etkinlik...

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB), İtalya Ticaret Odası (CONFIDI) ile Ankara'da, İtalya'daki kredi ve kefalet sisteminin anlatıldığı bir seminer düzenleyecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO), Kalkınma Ajansı uzman personelinin EBSO'nun örgütlenme yapısı, faaliyet alanları, İzmir ile ilgili yürütmekte olduğu plan ve projeler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla toplantı yapılıyor.

- Allinoi Girişim Grubu, Allianoi'nin, İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun toplantı gündemine alınmasına ilişkin İzmir Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği temsilcileri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamalarına ilişkin Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği'nde basın açıklaması yapacak.

- Atatürk'ün Antalya, Burdur ve Isparta'ya gelişinin 77. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

- Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblishvili ve Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenecek "Gürcistan'da yapılabilecek yatırımlar" konulu toplantıya

katılacak.

21- Dünya ekonomisi...

- Satın alma gücü paritesine göre dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5, 2008'de ise yüzde 4,6 oranında büyümesi öngörülüyor.

- Gelişmiş ülkelerin 2007 ve 2008'de sırasıyla yüzde 2,4 ve 2,8 oranında, gelişmekte olan ülkelerin ise yüzde 6,4 ve 6,1 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

22- Efes antik kenti, sanayinin de yıldızı oldu.

- Çin Çokuluslu İşletmeler Uluslararası Enstitüsü, Ege Serbest Bölgesi'ni dünyanın en iyi 40 endüstri bölgesi arasında gösterdi.

- Değerlendirmede bölgenin altyapısı ve lojistik olanakları gibi etkenlerin yanında Efes Antik Kenti ve turizm merkezlerine yakınlık da etkili oldu.

23- Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı tamamlandı.

- BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan: "Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı'nın tam kapasiteyle çalışabilmesi için gerekli çalışmalar bitti."

- "230 kilometrelik doğalgaz boru hattını 18 ay gibi kısa bir sürede tamamladık."

- "Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı ile Hazar gazının kapısı açıldı."

24- Konya'dan tüm dünyaya kartpostalla barış çağrısı...

- Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Yılı kapsamında 174 ülkenin bakanlar kurulu üyeleri, milletvekilleri ve Türkiye Büyükelçileri ile BM ve UNESCO ülke temsilcilerinin de aralarında bulunduğu toplam 1 milyon kişiye kartpostal gönderecek.

- Sema fotoğraflarıyla süslenen kartpostalların üzerinde Mevlana'nın 7 öğüdü bulunuyor, arkasında ise barış kampanyasına destek çağrısı yapılıyor.

25- Aksaray Güzelyurt'ta bir yeraltı kenti daha...

- Kapadokya'nın en önemli turizm merkezlerinden olan Güzelyurt'un Gaziemir köyünde, Aksaray'daki benzerlerinden daha büyük olduğu belirtilen yeraltı kenti bulundu.

- Hamam, 2 kilise, erzak depoları, hayvan barınakları, büyük ve küçük ocaklar ile yaşam mekanlarının bulunduğu kent, mayıs ayında turizme açılacak.

26- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası play-off çeyrek final ilk maçında Türk Telekomspor, İtalya'nın Virtus Europonteggi Bologna takımıyla Ankara'da karşı karşıya gelecek.

27- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maçlarından 4'ü bu gece yapılıyor.

28- Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Dünya Gençler Eskrim Şampiyonası'nda dereceye giren sporculara, Ankara'da düzenlenecek törenle ödül verecek.

29- Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Melih Ilgaz için Dereağzı Tesisleri'nde tören düzenlenecek.

- Ilgaz'ın cenazesi, Fenerbahçe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber