Hastane masraflarını ödemedi tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, 2005 yılında sezaryenle dünyaya gelen çocuklarının hastane masraflarını ödeyemedikleri için imzaladıkları borç senedi, hastane yönetimi tarafından icra takibine verilen 5 çocuklu çift, mahkemenin "mal beyanı" talebine rağmen bildirim yapmadıkları için tutuklandı. Hastaneye olan 400 YTL borcu yüzünden karısıyla birlikte tutuklandığını öğrenen inşaat işçisi Ahmet İreç, cezaevine götürüldüğü polis otosu içinde sinir krizi geçirdi.

İddiaya göre, İreç çiftini cezaevine götüren süreç, 2005 yılı ortalarında 32 yaşındaki Nuriye İreç'in 5. çocuğunu dünyaya getirmesiyle başladı. İnşaatlarda sıvacılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet İreç (38), eşini, erken gelen doğum sancıları üzerine Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde, doğumun sezaryenle gerçekleşmesi gerektiği anlaşılınca Nuriye İreç, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada İreç çiftinin, Sinan isimli bir erkek bebekleri dünyaya geldi. 7 aylık doğduğu için bebek, bir süre kuvözde kontrol altında tutulurken, anne 3 gün sonra taburcu edildi. Yeşil kartlı İreç çifti, bir müddet sonra sağlığına kavuşan çocuklarını almak için hastaneye gitti. Ancak iddiaya göre hastane yönetimi, o tarihte 720 YTL tutan hastane masraflarını ödemeden bebeği vermek istemedi. Bunun üzerine parası olmayan aileye, borç senedi imzalattırıldı. Ahmet İreç, taksitlendirilen borcun bir kısmını aradan geçen süreç içerisinde ödedi. Fakat işleri bozuk gidince kalan 400 YTL'yi ödeyemedi. Bunun üzerine, hastane yönetimi, paranın tahsili için icra takibi başlattı. Hastanenin başlattığı kanuni işlemler nedeniyle mahkeme, İreç çiftine mal beyanında bulunması için tebligat gönderdi. Ancak mahkemenin talebine rağmen mal beyanında bulunmayan çift hakkında 10 gün hapis cezası çıkarıldı.

Mahkemenin kararı üzerine Ahmet İreç ile eşi Nuriye İreç, yanlarında şimdi 3 yaşında olan çocukları Sinan ile birlikte, polis tarafından evlerinden alınarak hakim karşısına çıkarıldı. Çift, haklarında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle, mahkeme çıkışı cezaevine götürülmek üzere polis otosuna bindirildi. Hastaneye olan borcu yüzünden karısı ile birlikte tutuklandığını öğrenen Ahmet İreç, polis otosunda sinir krizi geçirdi. Karısı ve çocuğunun önünde saçını, başını yolan İreç, "Böyle birşey olamaz. 3 kuruş para için oldu bunlar" diyerek gözyaşı döktü.

Bir yandan ağlayan çocuğunu susturmaya çalışan anne Nuriye İreç, diğer yandan da, "Ahmet, ne olursun Allah için sakin ol" diyerek kocasını teskin etmeye çalıştı. İreç çifti, daha sonra, bakıma muhtaç olduğu için yanlarında 3 yaşındaki çocukları Sinan ile birlikte Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Bu arada, çiftin olup bitenden habersiz evde anne ve babalarını bekleyen diğer 4 çocuğu Özcan (14), Ferdi (12), Mehmet (7) ve Dilan (5) ise, olayı gazetecilerden öğrendi. Anne-babalarının tutuklandığını öğrenince büyük bir üzüntü yaşayan ailenin en büyük çocuğu Özcan İreç, babasına, kardeşi Sinan doğduktan sonra hastane tarafından borç senedi imzalattırıldığını söyledi. Ahmet İreç'in kız kardeşi Nazlı Adıyaman ise, son zamanlarda ağabeyinin işlerinin bozuk olduğunu, bu yüzden borcunu ödeyemediğini belirtti.

İreç çiftinin ortada kalan 4 çocuğuna, çift cezaevinden çıkıncaya kadar yakınlarının bakacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber