Prof. Dr. Turgut Köksel, gırtlak kanserine yenildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

PROF. DR. KÖKSEL, GIRTLAK KANSERİNE YENİLDİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Turgut Köksel, gırtlak kanserine yenildi.

Bir süredir MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde "Gırtlak kanseri" hastalığı nedeniyle tedavi gören Prof. Dr. Köksel, fenalaşarak kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Prof. Dr. Köksel için, Mersin Üniversitesi'nde iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilirken, ardından MEÜ Rektörlüğü'nde askeri tören yapıldı.

Cenaze töreninde konuşan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdal Doruk, Köksel ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "O bizim neferimizdi. Her konuda kendisinden yardım alıyorduk ve bize hocalığın yanı sıra çok iyi ağabeylik yapıyordu. Onunla ayrıldığımıza çok üzülüyoruz. O, aynı zamanda çok iyi bir Fenerbahçeli'ydi" dedi.

Cenaze töreninde Köksel'in yakınları ve çalışma arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Turgut Köksel'in cenazesi, törenlerin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Cenaze, yarın Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1998 yılından bu yana Mersin Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Turgut Köksel, 1999-2002 yılları arasında MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kurucu başhekimliği görevini üstlenmişti. Prof. Dr. Köksel, halen MEÜ Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Turgut Köksel evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber