BASK Erdoğan'a geçmiş olsun mektubu gönderdi, memurların KEY paralarını sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - BASK yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdikleri mektupta, geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla "geçmiş olsun" dileklerine yer vererek, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabındaki paraların hak sahiplerine ödenmesini istediler.

BASK Genel Başkanı Resul Akay ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Bayram Zengin, KEY hesabındaki paralarla ilgili Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

KEY hesaplarının tasfiyesini ve buralarda biriken paraların hak sahiplerine ödenmesini öngören kanun tasarısının 19 Nisan 2006'da TBMM'ye sevk edildiği anımsatılan mektupta, 22 Haziran 2006'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müzakere edilen tasarının, 23 Haziran 2006'da genel kurul gündemine girdiği belirtildi.

Gündemin 33. sırasında bulunan KEY tasarısı ile ilgili yasal sürecin henüz tamamlanamadığına işaret edilen mektupta, şunlar kaydedildi:

"Çalışanları Tasarrufa Teşvik Hesabı'nın tasfiyesinde olduğu gibi, Konut Edindirme Yardımı hesaplarının tasfiyesi de hak sahiplerini ziyadesiyle memnun edeceği gibi, hak sahiplerinin devlete olan güvenlerini, adalet ve hakkaniyet duygularını da güçlendirecektir.

TBMM'nin yoğun çalışma temposu içerisinde dikkatlerden kaçtığına inandığımız söz konusu tasarının bir an önce görüşülmesi için Başbakan sıfatıyla sürece müdahil olmanızı beklemekteyiz."

Mektupta, söz konusu kanunun yürürlüğe girmesi ile hak sahiplerini "rahatsız eden" ve "kangren" haline gelmiş bulunan önemli bir sorunun daha çözülmüş olacağının umulduğu dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber