Üniversite kampüsünde fare paniği!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)

Kampüsü'nün çeşitli birimlerinde fare görüldüğü iddiası üzerine, üniversite yönetimi çeşitli önlemler aldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, üniversite kampüsünün çeşitli birimlerinde fareler görüldüğü iddiası üzerine inceleme başlatan üniversite yönetimi, çeşitli önlemler aldı.

Farelerin ders sırasında bile sınıflara girdiğini kaydeden öğrenciler, korku ve panik yaşadıklarını belirterek, yetkililerden sorunun çözümü konusunda yardım istedi.

Müzik dersi sırasında piyanolardan sesler çıkmaya başladığını kaydeden öğrenciler, "Ders sırasında her an karşınıza çıkabiliyor. Müzik dersi sırasında piyanoların içerisinde olduklarını da çıkarttıkları seslerden anlıyoruz" diye konuştular.

ÖĞRETİM ÜYELERİ ODALARINA FARE TUZAĞI KURDU"

Bu arada, odalarında da fareler gören bazı öğretim üyeleri, kurdukları tuzaklarla "fare avı"na çıktı.

"Fareler için tuzak kurmadığımız takdirde kabloları kemiriyorlar. Bunun önüne geçmek için tuzak kuruyoruz" diyen öğretim görevlileri, odalarda fare pisliklerine rastladıklarını da dile getirdi.

"FARELERİN GELDİĞİNİ PİYANODAN ANLIYORUZ"

AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Raif Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farelerin kampüs içinde sıkça görülmesi konusunda herhangi bir ihmalin bulunmadığını söyledi.

Bir süre önce çevredeki sokak köpeklerinin kampüs içine girmemesi için güvenlik önlemleri alındığını hatırlatan Prof. Gülcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Fareler, köpeklerle mücadele çalışmaları sonrası ortaya çıktı. Farelerin dengesini sağlayan köpeklerdi. Köpekler olmayınca, farelerin sayıları çoğaldı.

Üniversitenin lojmanlarında kalan arkadaşlarımız bu konudan şikayetçi.

Bulunduğumuz bölge ormanlık bir bölge olduğu için farelerin olması mümkün.

Farenin yaşaması için ortam gayet güzel." Farelerle mücadele için çeşitli önlemler alındığını kaydeden Prof. Gülcan, "Farelerin binada olduğunu piyanolardan anlıyoruz. Piyanoların içlerini temizlerken fare pislikleri çıkıyor. Henaz piyanolarda belli bir hasar yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber