Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, Cumhurbaşkanı seçim sürecinin başlamasıyla yoğun bir haftaya girecek. TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Enerji Verimliliği Kanunu ele alınacak.

Komisyonda aynen benimsenen yasa, enerji verimliliği çalışmalarının ülke genelinde ilgili kuruluşlarca etkin olarak yürütülmesi, sonuçlarının izlenmesi ve koordinasyonu amacıyla Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.

Endüstriyel işletmeler tarafından sunulan ve onaylanan, geri ödeme süresi en fazla 5 yıl ve projede belirlenen bedelleri en fazla 500 bin YTL olan uygulama projeleri, bedellerinin en fazla yüzde 20'si oranında desteklenecek.

Verimlilik artırıcı projeleri desteklenen tüzel kişiler, bu projelerini, işletmelerinde 2 yıl içinde uygulayacak. Bu süreyi aşan veya projesinden farklı yapılan uygulamalar desteklenmeyecek.

Genel Kurul'da ayrıca, bazı projelerde Hazine'nin borçlanma yükümlülüğünü ortadan kaldırarak, özel sektör finansmanının önünü açan yasa teklifi de görüşülecek.

Komisyon çalışmaları

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin istihdam ve bütçe esasları hakkındaki yasa tasarısı ele alınacak.

Adalet Komisyonu ise, Türk Ticaret Kanunu yasa tasarısını görüşmeye devam edecek.

Görev süresi dolan, Çocuk ve Gençlerdeki Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun da raporunu Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber