Bakan Çelik'ten Sezer'e jest

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer'in soyadı Serez'den geliyor

star, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in öğretmenlik yapan babası Nüzhet Bey'in, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki 74 yıllık tayin belgelerine ulaştı. Buna göre, Sezer'in ailesi Yunanistan'ın Serez bölgesinden geldiği için, soyadı kanununa kadar ?Serezlioğlu' lakabını kullandı.

74 YILLIK ARMAĞAN

MEB'İN 1938 tarihli resmi yazışma belgesinde Sezer'in dedesine ait nüfus bilgileri de yer aldı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki 1924 tarihli nüfus mübadelesi anlaşmasına kadar Batı Trakya'daki Serez bölgesinde yaşayan Sezer'in dedesi Yahya Efendi ?Serezlioğlu' lakabını taşıyordu. Ancak, 21 Haziran 1934'te çıkarılan 2525 sayılı Soyadı Kanunu ile Cumhurbaşkanı'nın babası Nüzhet Bey, Sezer soyadını tercih etti. Sezer ailesi, Afyon'dan Yunanistan'a göç eden Rumlar'ın boşalttığı bir mahalleye yerleştirildi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR HATIRA

BELGEYE göre; Afyonlu olan Sezer'in babası muallim Nüzhet Bey, Dinar'a bağlı Horu Köyü'nde öğretmenlik yaparken 1934'te merkez Gedik Ahmet Paşa Okulu'na tayin edildi. Tayin belgesi, MEB'in arşivinden çıkartılarak Bakan Çelik'e sunuldu. Çelik de 74 yıllık belgeyi Sezer'e hediye etti. Çok duygulanan Sezer ?Çocuklarıma bırakacağım çok önemli bir hatıra' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber