Ankara'da pankart savaşları

Haber Giriş : 20 Nisan 2007 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, 23 Nisan nedeniyle astırılan pankartların Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından toplatılmasına sert tepki gösterdi. Eryılmaz, ?İnsanları pabuçsuz bırakan siyasal iktidar ve kavrayışın Türkiye'sinde Gökçek, ulusun birliğinin simgelerine karşı pabuç kadar uzayan dilini artık geri çekmelidir? dedi.

ANKARA(ANKA)- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında Kuğulu kavşağı çalışmaları sırasında tırmanan gerginlik, pankart savaşlarıyla sürüyor. Eryılmaz, Gökçek'in bu kez 23 Nisan nedeniyle astırılan Çankaya Belediyesi pankartlarını toplattığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı sert dille eleştirdi.

Eryılmaz yazılı açıklamasında, Gökçek'in 14 Nisan mitingi öncesinde CHP pankartlarını toplatarak, bazı esnaf odalarına mitinge karşı pankart astırdığını, şimdi de Çankaya'nın 23 Nisan pankartlarını toplattığını ifade etti. Gökçek'i, ?Basit kavgalarıyla insanların beynine kazınan Belediye Başkanı? olarak niteleyen Eryılmaz, ?Çocukların sevincinin ta kendisi olan o güzelim pankartları kesen bıçaklara gerçek teslim edilemez. Pankartlar toplanıp ?bunlar da bizim gerçeklerimiz' denilerek dedikodu mahfillerinde böbürlenilmez ve ulusun çocuklarla örtüştürdüğü Bayram dile dolanılmaz? dedi.

Eryılmaz açıklamasında Gökçek'i, Türkiye'de ve Ankara'da gerginlik yaratacak tutumlardan kaçınmaya çağırdığını kaydetti ve şöyle devam etti:

DİLİNİ EŞEK ARISI SOKAR

?Toplumun yoksulluğunu büyüten ve İnsanları pabuçsuz bırakan siyasal iktidar ve kavrayışın Türkiye'sinde Gökçek, ulusun birliğinin simgelerine karşı pabuç kadar uzayan dilini artık geri çekmelidir. Yoksa halkın sanki Gökçek için var ettiği ?dilini eşek arısı soksun' deyişi gerçeklik kazanır. Böyle bir durumda ise varsın Gökçek arpacı kumruları gibi düşünsün.?

(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber