27 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 27 Nisan 2007- Cuma

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin 11. cumhurbaşkanının seçimine ilişkin ilk tur oylama yapılacak.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yöneteceği oturumda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay Cumhurbaşkanı seçilmek için yarışacak.

- Bu turda cumhurbaşkanı seçilebilmek için üye tam sayısının 3'te 2'sinin oyunu (367) almak gerekiyor.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dünya Anayasa Mahkemesi başkanlarının Dolmabahçe Sarayı'ndaki yemeğinde bulunacak.

3- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara'da, meslek öncesi eğitimini tamamlayan yargıç ve savcı adaylarının ad çekme törenine katılıyor.

4- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmit'te kurulu Hyundai Assan otomobil fabrikasında piyasaya yeni sunulan Matrix modelinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bulunacak.

5- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2007 yılının ikinci "Enflasyon Raporu"nu açıklayacak.

6- KKTC Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu, Adana'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

7- Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Başkanları Toplantısı, Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu'nun da katılımıyla Gaziantep'te yapılıyor.

8- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de 8'incisi düzenlenen KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı'nın açılışını yapacak.

9- Bitlis merkeze bağlı Çeltikli kırsalında terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayına basması sonucu şehit olan Başçavuş Nadir İpek'in cenazesi, Elazığ İzzetpaşa Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Şehitlik'te toprağa verilecek.

10- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İzmir'de basın toplantısı yapacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Adana'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, partisinin Antalya il binasında basın açıklaması yapacak.

11- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"da "kamu yönetimi" konusu ele alınacak.

12- Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) 60. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin 1970-82 yılları arasında çektikleri fotoğraflardan oluşan "Yakın Tarihimizden Siyah Beyaz Kareler" konulu sergi açılacak.

- "Basın Kültür Sarayı"nın da hizmete gireceği etkinlikte, BGC'nin düzenlediği yarışmada dereceye giren gazetecilere ödülleri verilecek.

13- Trabzon Belediyesi'nin düzenlendiği "Ermeni sorunu" konulu panele, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Üyesi Prof. Dr. Kemal Çiçek, konuşmacı olarak katılacak.

14- Toplantı...Konferans...

- Diyarbakır'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca düzenlenen "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" yarışmasında dereceye giren kadınlara çeşitli hediyeler verilecek.

- Antalya'da düzenlenen MBA Forum 2007 toplantısında, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, girişimcilik konulu oturumda konuşacak.

- Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Lale Şenlikleri kapsamında Lale Sergisi açılacak ve konferans düzenlenecek.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kalkınma Ajansları Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısına ve Bayındır Belediyesi Çiçek Şenliği'ne katılacak.

- Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nce düzenlenen "Sağlıklı Şehir Planlaması ve Yerel Yönetimler" konulu toplantı, Trabzon'da yapılacak.

15- TOKİ, "11 kent kurdu."

- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş: "TOKİ, 2003-2007 yılları arasında 684 şantiyede 249 bin 923 konuta ulaştı. Bu rakam 100 bini aşkın nüfuslu 11 adet şehir demektir."

- "Önümüzdeki dönemi de kapsayacak tarzda 500 bin konutluk program yapıldı. 2007 sonuna kadar 250 bin konuta başlanması ve büyük kısmının tamamlanması hedeflendi."

16- Köprü ve otoyol özelleştirmesinde model arayışı...

- Özelleştirme İdaresi; ABD, Kanada, İtalya ve Fransa'nın köprü- otoyol özelleştirmelerini büyüteç altına aldı.

- Çalışmaların sonunda, işletme hakkı devri yöntemiyle 2 köprü ile 6 otoyolun tek tek mi yoksa bütün halinde mi özelleştirileceği ortaya çıkacak.

17- Konfeksiyon, ihracatta 3. sırada...

- Türkiye'nin ihracatta lokomotif sektörü sayılan ve geçen yıl ihracat şampiyonluğunu taşıt araçları ve yan sanayi ürünlerine kaptıran konfeksiyon ve hazır giyim sektörü, bu yıl üçüncülüğe geriledi.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı: "Türkiye ihracatını artık hazır giyim sektörü sırtlamayacak, ancak zenginleştiren bir unsur olacak."

18- Beko Basketbol Ligi'nde 30. ve son hafta maçları, 1'i dışında bugün yapılıyor.

19- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final 3. maçında Adana'da, BOTAŞ Spor ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya geliyor.

20- Bayanlar Futbol Ligi'nde 2006-2007 sezonu play-off mücadelesi, Bursa'daki 2 maçla başlıyor.

21- Büyükler Türkiye Vuşu Birinciliği müsabakaları, İstanbul Bağcılar Spor Kompleksi'nde başlayacak.

22- Galatasaray ile Sakaryaspor, ligde yarın 22. maça çıkıyor.

- 2 takım arasında geride kalan maçlarda Galatasaray'ın galibiyetlerde 14-2, gol sayısında da 47-14 üstünlüğü var.

- Galatasaray karşısında ligdeki son galibiyetini 1982'de alan Sakaryaspor, daha sonra rakibiyle yaptığı 18 maçı da kazanamadı.

- Adapazarı'nda yapılan 10 maçta Galatasaray 7, Sakaryaspor 2 galibiyet aldı, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber