Türk Telekom'a 200 bin imzalı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği, Türk Telekom'un yeni tarifeleriyle ilgili olarak "Tele Kazık" kampanyası kapsamında toplanan 200 bin imzayı Ankara'ya gönderdi.

Tüketiciler Birliği tarafından 22 Şubat 2007 tarihinde başlatılan "Tele Kazık" kampanyasıyla ilgili 75 günde 200 bin imza toplandığını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı avukat M.Bülent Deniz, kampanya değerlendirme toplantısında 200 bininci imzayı kendisi attı. Toplanan imzaları Telekomüniskasyon Kurumu'na teslim edilmek üzere kamyonla Ankara'ya göndereceklerini açıklayan Deniz, "Türk Telekom, Telekomünikasyon Kurumu'nun onayladığı yeni tarifesini 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya başlamış. Yeni tarife ile rekabetin olduğu milletler arası, şehirler arası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken rekabetin olmadığı ve Türk Telekom'un tek başına hizmet sunduğu şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yüzde 25 zam yapılmıştır. Bu uygulama tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılmasıdır" dedi.

Bu nedenle Tüketiciler Birliği, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından Telekomünikasyon Kurumu'nun onay işleminin iptali için yargı yoluna gidildiğini ifade eden Deniz, "Daha önce kurumsal hizmet bedellerine ilişkin yapılan zamların enflasyon oranının üzerinde olamayacağı gerekçesiyle yargı tarafından verilen iptal kararlarının söz konusu olduğu bir ortamda davalar halen derdest bulunmakta ve tarifenin iptali için açılan davaların tüketici lehine sonuçlanacağına ilişkin beklentimizi korumaktayız" diye konuştu.

Kampanya kapsamında başta İstanbul olmak üzere Ankara, Konya, Adana, Adıyaman, Antalya, Trabzon, Bayburt, Kocaeli, Kahta, Isparta, Kütahya, Eskişehir, Kayseri, Kars, Van, İzmir, Gümüşhane ve Erzurum'da imza standlarında Türk Telekom'un yeni tarifesi ile ilgili yüz binlerce broşür dağıtıldığı ve imza toplandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber