İnternet kafelerde 'Kimlik Kartı' uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Batman'da öğrencilerin ders saatlerinde internet kafe ve oyun salonlarına gidişini engellemek için, kimlik kartlarına ?sabahçı? veya ?öğlenci? ibaresi eklenecek.

Batman Valiliği, öğrencilerin okul saatlerinde internet kafe ve oyun salonlarına gitmelerini önlemeye yönelik yeni bir uygulama başlattı.

Uygulamada, öğrencilerin tanıtım kartlarına, ?sabahçı? veya ?öğlenci? ibareleri eklenerek, ders saatleri sırasında internet kafelere gidişi engellenmiş olacak.

Valilik, başlatılan yeni uygulamayla ilgili, kentteki internet kafe ve oyun salonu sahiplerini de uyardı.

Yeni uygulama kapsamında iş yerlerinin sürekli denetlendiğini belirten Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mustafa Baysal, öğrencilerin artık okuldan kaçıp, internet kafeler ile oyun salonlarına gidemeyeceğini söyledi.

Kimlik kartında yapılan değişiklik nedeniyle öğrencilerin artık ?yalan söyleme? şansının olmadığını kaydeden Baysal, şöyle dedi:

?Bu uygulamada başarılı olunacağına inanıyoruz. Ayrıca 12 yaşından küçük çocukların internet kafelere girişini engellemek için de bir çalışma yürütüyoruz. İş yerinde sigara içilmemesi ve filtre programı kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Buna uymayanlar hakkında yasal işlem yapılmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber