'Fıkracı belediye başkanına' 3 yıl hapis istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selanik gezisinde anlattığı fıkranın ardından yaptığı yorumla Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret etmekle suçlanan, bu nedenle AKP'den ihraç edilen Mimarsinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik hakkında, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özkan Sönmez, Bozgeyik hakkındaki soruşturmayı tamamladı. İddianamede, Bozgeyik'in 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet ettiği belirtildi. Fıkrayı anlattığı sırada Bozgeyik'i alkışlayarak, suça iştirak ettikleri öne sürülenler hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Bozgeyik için yurtdışına çıkış yasağı konmuştu. Halen başkanlık koltuğunda oturan Bozgeyik'in belediyenin resmi araçlarını kullanmaması için ehliyetine de el kondu. Bozgeyik, mahkemenin koyduğu yasaklara uymazsa tutuklanacak.

İşte o çirkin yakıştırma

MİMARSİNAN Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik'in otobüsle Yunanistan'ın Kalikratya bölgesine kültür seyahati sırasında anlattığı fıkra şöyle: "Kuşadası'nda Ata hayranı bir efe varmış. "Atatürk" denilince; iri yarı, pala bıyıklı, dev gibi bir adam hayal ediyormuş. Bir gün Ulu Önder, Kuşadası'na gelmiş. Ancak Atatürk trenden inmiş, kısa boylu bir adam. Bıyık mıyık da yok. Efe bir yıkılmış, "Olsun sesi gürdür" demiş. Atatürk bir konuşmuş, sesi cılız bir adam. Efe bir kez daha yıkılmış. Sonra Atatürk şekerli kahve isteyince, Efe "Bana bunu da mı yapacaktın Paşam" diyerek yere yığılmış. Efendim, özür dilerim o yörede şekerli kahveyi afedersiniz i..eler içermiş."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber