Ölü kişiler adına şirket kurup, kredi aldılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölü kişilerin kimliklerini kullanarak şirket kuran ve kurdukları şirket adına bankadan kredi çeken 2 kişi, dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, aldıkları bir istihbarat üzerine, başkalarına ait kimlikle şirket kuran 2 kişiyi tespit ettiler.

Mali Polis, Haydar A. ve Müstakim K. adlı kişileri göz altına aldı. Göz altına alınan kişilerin, Çorum'da 5 yıl önce ölen Bahri Akkurum ile Yozgat'ta 8 yıl önce vefat eden Selim Akcengiz'in kimliklerini kullanarak, Demirağ adlı bir şirket kurdukları anlaşıldı.

Şirket üzerine bir bankadan 50 bin YTL kredi çeken dolandırıcılar, bir süre sonra bankadan 100 bin YTL çekmek isterken Mali Polis Tarafından suç üstü yakalandılar. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 2 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, teyzesinin oğlunun kimliğini kullanarak sahte sürücü belgesi ve kredi kartı çıkartan Süleyman G. adlı kişi de Mali Polis tarafından gözaltına alındı.

Üzerinde ruhsatsız bir silah ile arabasında çok sayıda fatura ele geçirilen Süleyman G., sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber