18 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'a gidecek.

- Başbakan Erdoğan, Van'da ortak açılış ve TOKİ'nin anahtar teslim törenine katılacak, belediyeyi ve valiliği ziyaret edecek.

- Erdoğan partisinin "Gençlik Şöleni"ne de katılacak.

2- Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- Solda seçim işbirliği...

- DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

4- IMF, Türkiye için toplanıyor...

- Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulunun, Türkiye ile uygulanmakta olan stand by düzenlemesinin 6. gözden geçirmesi ile niyet mektubunu görüşerek, yaklaşık 1,2 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakması bekleniyor.

5- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı toplantının sonuç oturumunda konuşacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da düzenlenen, "Türkiye'de Biyoetanolün Gelişimi ve Geleceği" konulu konferansa katılacak.

7- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da düzenlenen "Türkiye'nin Yıldız Şehirleri" konferansına katılacak.

8- Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) 24. Olağan Genel Kurulu Ankara'da başlıyor.

9- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Kırşehirli atletler tarafından il sınırında, Kırıkkalelili atletlere teslim edilecek.

10- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- Doğal Hayatı Koruma Vakfı-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör, yeni dönemdeki hedeflerini İstanbul'da basın toplantısı ile açıklayacak.

12- Ukrayna Devlet Sınır Güvenlik Teşkilat Başkanı Korgeneral Mykola Lytvyn, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu'nu İzmir'deki Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığında ziyaret edecek.

13- Sardinya Adası'nda "Spring Flag (Bahar Bayrağı) 2007" tatbikatı...

- İtalya'nın 7-25 Mayıs 2007 arasında düzenlediği uluslararası hava tatbikatına katılan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

- Türkiye, tatbikata Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde 141. Filo Komutanlığına ait 6 adet F-16 tipi muharip jet uçağı ve 54 personelle katılıyor.

- Türk F-16'ları bugün de uçuşlu tatbikatta kendilerine verilen gorevi icra edecek.

14- Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün seçtiği Başbakan François Fillon'un hükümetini açıklayacak ve ilk bakanlar kuruluna başkanlık edecek.

- Sarkozy, Toulouse kentinde Airbus firmasının geleceği hakkında toplantıya da katılacak.

15- Tören...Seminer...Konferans...

- Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi, Edirne'de "Irak'ın Geleceği ve Türkmenler" konulu konferans verecek.

- Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Adana'da "Türkiye Ekonomisinin Değerlendirilmesi - Ne Olacak Bu Dövizin Hali?" konulu konferans verecek.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2007-2009 dönemi toplu iş sözleşmesi törenle imzalanacak.

- Üniversiteler arası Halk Oyunları Yarışması Türkiye Finali, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya'da yapılacak.

- Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde düzenlenecek Beşikdüzü Kültür Sanat ve Deniz Festivali, festival yürüyüşü ile başlayacak

- Omsan Lojistik'in, Türkiye-Avrupa arasında 2002'de başlattığı blok tren uygulamasında 1000. blok tren, Kocaeli'nin Köseköy Tren İstasyonu'nda karşılanacak.

16- Memura enflasyon farkı...

- Tüketici fiyat artışının yılın 4 ayında yüzde 3,6'ya ulaşmasının ardından, memur ve emekli maaşlarına temmuzda enflasyon zammı yapılması olasılığı ortaya çıktı.

- Bu yılın ilk 6 ayında düşük maaşa yüksek, yüksek maaşa düşük zam ilkesiyle memurlara yüzde 3 ile 4 arasında zam verilmişti.

17- Kirazda fiyatı, Avrupa'daki marketler belirleyecek.

- Kirazda rekolte ve iç piyasa fiyatları yüksek giderken, sektör, Avrupa'daki büyük market zincirlerinin belirleyeceği ihracat fiyatlarını bekliyor.

- Kemalpaşa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Halim Akar: "İhracat fiyatları yaklaşık iki kat artacak, ihracatçı düşük fiyat verirse kendi pazarlamamızı yaparız."

- Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Balık: "Geçen yılki rakamlar yanıltmasın, bu yıl tüm dünyada rekolte yüksek."

18- Dünya 18. Erkekler ve 11. Bayanlar Büyükler Tekvando Şampiyonası, Çin'in başkenti Pekin'de başlıyor.

19- Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker takımları arasındaki play-off yarı final serisinin ikinci maçı Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak.

20- Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

21- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store Çadırı'nda basın toplantısı yapacak.

22- Futbol Lig B 4. Klasman Grubu erteleme maçında Erzurumspor ile Yeni Kırşehirspor karşılaşacak.

23- Derbi maça doğru...

- Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Turkcell Süper Lig'de 19 Mayıs Cumartesi günü yapacakları sezonun son derbi maçının hazırlıklarını basına kapalı antrenmanlarla tamamlayacaklar.

24- Ezeli rekabette 356. randevu...

- Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 98 yıllık rekabette, sarı-lacivertli takımın galibiyet sayısında 133-114, gol sayısında da 498-457 üstünlüğü bulunuyor.

- Lig maçlarında Fenerbahçe 38, Galatasaray 28 galibiyet alırken, 31 maç berabere bitti, gollerde de sarı-lacivertliler 124-98 önde.

25- Beşiktaş ile Ankaraspor ligde 6. kez karşılaşacak.

- Geride kalan maçlarda taraflar 2'şer galibiyet alırken, 1 maç da berabere bitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber