Tapu müdürü de çürükçü çıktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykan Tapu Müdürü, iki PKK, bir İBDA-C ve bir DHKP-C hükümlüsü ise sahte çürük raporu almaktan gözaltında

Çürük operasyonu sürüyor. Antalya Devlet Hastanesi müdür yardımcısı ile Ş.Karahisar Devlet Hastanesi müdürü çürük raporu almaya yardım etmek, Baykan Tapu Müdürü, iki PKK, bir İBDA-C ve bir DHKP-C hükümlüsü ise sahte çürük raporu almaktan gözaltında

Ankara Jandarma İl Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çürük operasyonunda gözaltına alınan Siirt'in Baykan İlçesi Tapu Sicil Müdürü Rami S.'nin dedesi ile aynı zamanda büyük amcası da olan kayınpederinden birkaç yıl içerisinde şıhlık sırasını alacağı öğrenildi. Rami S.'nin Harran Üniversitesi İnşaat Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra, 1992 yılında imamlık yaptığı öğrenildi. Şanlıurfa Belediyesi'nde de çalışan Rami S.'nin son olarak Tapu Sicil Müdürlüğü'ne atandığı ortaya çıktı. Rami S.'nin askere gitmemek için sahte rapor karşılığında 18 bin dolar ödediği belirlendi.

Gözaltında doktor da var

Geçtiğimiz ocak ayında yapılan sahte çürük raporu şebekesine yönelik operasyonun genişletilmesiyle, 32 ilden 9'u askeri hastanede görevli sivil memur olmak üzere 80 kişi gözaltına alındı. İki gündür Ankara Jandarma İl Alay Komutanlığı'nda sorgulanan zanlıların bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında Tokat'ta görevli bir doktor ile 4 müteahhidin, 6 işadamının, 4 turizmcinin, 4 eczacının, 3 tekstilci ve 3 mühendis ile borsacı, kuyumcu ve bilgisayar programcıları ile konservatuar mezunu ses sanatçısının da bulunduğu bildirildi. Ayrıca Şebinkarahisar Devlet Hastanesi Döner Sermayi İşletmesi Müdürü ile Antalya Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Antalya'da otel işletmeciliği yapan bir emekli başçavuşun da gözaltında olduğu kaydedildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan Siirt'in Baykan İlçesi Tapu Sicil Müdürü Rami S.'nin 1992 yılında bir süre imamlık yaptığı bildirildi. Bir süre Şanlıurfa Belediyesi'nde çalıştığı kaydedilen Rami S.'nin buradan da Tapu Sicil Müdürlüğü'ne geçtiği bildirildi. Askere gitmemek için 4-5 kez erteleme kararı aldıran Harran Üniversitesi İnşaat Yüksekokulu mezunu olan Rami S.'nin, geçen yıl Eylül ayında Ankara'ya gelerek sahte rapor veren şebekeyle bağlantı kurduğu ve Yenimahalle Askerlik Şubesi'nden Etimesgut Askeri Hastanesi'ne sevk yaptırdığı belirlendi. B. A. adlı kadın aracıya sahte rapor için 18 bin dolar ödediği tespit edilen Rami S.'nin, bu kişi vasıtasıyla ?askerliğe elverişli değildir? raporu aldığı saptandı.

VATAN'ın yaptığı araştırmada, Rami S.'nin Siirt'teki Almanga Aşireti'nin önde gelen isimlerinden biri olduğu da ortaya çıktı. Veysel Karani Türbesi'nin en önemli Şıh'ı Ali S.'nin torunu olan Rami S.'nin aynı zamanda şu an şıhlığı sürdüren büyük amcası Hikmet S.'nin kızıyla da evli olduğu öğrenildi. Hem eşi tarafından hem de baba tarafından şıhlığın en büyük adayı olarak gösterilen Rami S.'nin birkaç yıl içerisinde bu görevi alacağı belirtildi. Rami S.'nin yakalanmasının şıhlığı üstlenmesini engelleyeceği için büyük pişmanlık duyduğu kaydedildi.

?Telekulak'a yakalandılar

Gözaltında olan kişilerin teknik takibi sonucu cep telefonlarından hep aynı kişilerin arandığı ve bu kişilerile konuşmanın ardından Ankara'da buluşulduğu belirlendi. Telefon dinlemelerinde askeri hastane görevlileriyle sahte rapor talep edenler arasında pazarlıklar yaşandığı da saptandı. Öte yandan, gözaltındakilerden ikisinin PKK, birinin İBDA-C ve birinin de DHKP-C örgütüne üye olmaktan daha önce cezaevine girdiği ve serbest kalmalarının ardından sahte rapor aldığı saptandı. Bu kişilerin Güneydoğu illerinden getirildikleri belirtildi. Jandarmanın rapor veren aracı konumundaki şebeke elemanlarına yönelik operasyonlarının devam ettiği de bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber