DP, Kastamonu 3. sıra adayı çekildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti Kastamonu 3. sıra milletvekili adayı Kamil İğdirli genel merkez tarafından yapılan sıralamayı beğenmeyerek adaylıktan çekildi.

İl Seçim Kurulu'na müracat ederek dilekçesini veren Kamil İğdirli, genel merkez tarafından Şebnem Kısaparmak'ın 1. sıraya yerleştirilmesine sert tepki gösterdi. Diğer milletvekili adaylarından Haluk Yıldız'ın da sıralamaya tepkili olduğu ve istifa edebileceği belirtiliyor.

Demokrat Parti'nin Kastamonu İl Teşkilatı'nda milletvekilliği sıralama sancısı yaşanıyor. Genel merkez tarafından belirlenen sıralamayı beğenmeyen vekil adayları Genel Başkan Mehmet Ağar'ı ağır bir dille eleştirirken, eski il başkanı ve 3.sıra milletvekili adayı Kamil İğdirli vekil adaylığından vazgeçti. Kamil İğdirli yaptığı açıklamada genel merkez tarafından 1. sıraya yerleştirilen Şebnem Kısaparmak'ı da ağır sözlerle eleştirdi. Şebnem Kısaparmak'ın parti binasını bile bilmediğini iddia eden İğdirli şöyle konuştu: "Birinci sıraya konan isim kaç defa bu şehre gelmiş? Kaç ilçeyi gezmiş? Milletvekilliği sıralamasında 1. sırada olan bu kişi Kastamonu'ya geldiğinde üç kişiye sormadan parti binasının yerini bile bulamaz. Böyle kişiler ilk sıradan aday oldu. Nasrullah Meydanı'na sanatçılarla 8 bin kişi topluyorlar ancak bunlara kaç kişi oy verir. Ben de tek başıma 3 bin kişi toplar, hepsinin oyunu alırım. Keşke benim önümde Nurhan Tekinel gibi Haluk Yıldız gibi isimler olsaydı. Bu tepkimi o zaman göstermezdim. Kastamonu seçmeni insanın seceresine bakar, nüfus cüzdanına bakar."

Genel Başkan Mehmet Ağar'ı da sert sözlerle eleştiren Kamil İğdirli, aile boyu Demokrat Partili olduklarını ifade ederek, partiye 60 yıllık hizmet verdiklerine dikkat çekti. Kamil İğdirli konuşmasını şöyle sürdürdü: "O Mehmet Ağar'sa, Ben de Kastamonulu Kamil İğdirli'yim. Benim ailem 60 yıldır Demokrat Parti'nin içinde. Biz bugüne kadar kıratın tımarını yaptık, eğerini düzelttik. Bundan sonra da nal toplatmasını biliriz."

DP cephesinde bunlar yaşanırken sağda birlik adı altında birleşme kararı alan ancak daha sonra ayrılan Anavatan Partisi Kastamonu Teşkilatı'nda da istifalar başladı. Kastamonu Anavatan Partisi Eski İl Başkanı ve Kastamonu 1. sıra Milletvekili adayı Hayati Hamzaoğlu da partiden istifa ederek bağımsız aday olarak seçime girme kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber