Asliye hakiminin ilginç ilan yasağı kararına soruşturma

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme ilanlarının Yeni Şafak, Zaman, Vakit ve Evrensel gazeteleri dışındaki gazetelerde yayınlanmasına ilişkin kararlar veren Çubuk Asliye Hukuk Hakimi Cemile Çalışgan hakkında soruşturma açıldı.

Verdiği kararlarda, yayınlanacak mahkeme ilanlarının Yeni Şafak, Zaman, Vakit ve Evrensel gazeteleri dışındaki yayın organlarında yayınlanmasına ilişkin hükümler getirdiği ortaya çıkan Çubuk Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Cemile Çalışgan hakkında soruşturma açıldı. Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, soruşturma kapsamında hakim Cemile Çalışgan hakkında delilleri toplayarak, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderdi. Hakim Cemile Çalışgan'ın kararlarında yayın kuruluşları arasında siyasi ayrım yaptığına ilişkin haber 18.03.2007 tarihinde Yeni Şafak'ta ?Hakimin özgür basın hazımsızlığı? başlığıyla yayınlanmıştı. Basına yansıyan söz konusu kararla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, gazetecilerin de bilgilerine başvurdu.

BU AYRIM NİYE?

Ankara'nın Çubuk İlçesi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, Basın İlan Kurumu'na yönelik olarak bir dava dosyası kapsamında yazdığı yazıda, mahkeme ile ilgili ilan metninin aralarında Yeni Şafak'ın da bulunduğu bazı gazetelerde yayınlanmamasını istemişti. Metinde, şu ifadelere yer veriliyordu: ?İlan metninin yurt çapında yayınlanan gazete-lerden Yeni Şafak, Vakit, Zaman, Evrensel dışındaki bir gazetede yayınlanarak...? Hakim Cemile Çalışgan, neden böyle bir ayrım yapmaya gerek duyduğuna ilişkin sorumuza ise, ?bu konuda konuşmak istemediğini? belirterek, söz konusu kararına bir açıklık getirmekten kaçınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber