İstanbul'da gürültü kirliliğine online kontrol

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz bölgesi başta olmak üzere 30 ayrı noktada kuracağı ''on-line'' istasyonlarla gürültü kirliliğini izleyecek.

Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, özellikle yaz aylarında Boğaz kıyılarında yoğun şikayetlere neden olan yüksek sesle müzik çalınmaması için alınan tedbirlerin hayata geçirildiği kaydedildi.

Eğlence yerlerinin temsilcileriyle yapılan toplantılarda sorunun masaya yatırıldığı, tedbirler alınması ve kurallara uyulmasının istendiği belirtilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl şikayetlerin artması üzerine çalışma saatlerine yeniden düzenleme getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, ''Eğlence mekanları hafta içi 24.00, hafta sonu 01.00'den sonra açık alanda yüksek sesle, çevreyi rahatsız edecek, insan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde müzik yayını yapmayacak'' denildi.

-''İSTANBUL DİNLEME ALTINA ALINACAK''-

Büyükşehir Belediyesinin, bu yıl hayata geçireceği projeyle İstanbul'u dinleme altına alacağı kaydedildi. Buna göre, yaz sezonunda Boğaz kıyıları başta olmak üzere belirlenecek 30 ayrı yere kurulacak istasyonlarla, gürültü izlemesi ''on-line'' yapılacak.

İzleme yapılacak yerlerin başında Beşiktaş sahil, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy, Beykoz, Üsküdar, Beyoğlu, Bakırköy yer alacak. Bu sistemle, gürültünün yoğunlaştığı saatler ve yerler tespit edilerek, işletmeler uyarılacak.

Eğlence yerleri işletmecilerinden bazılarının, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, ''teknik bazı çalışmalar yaparak insan sağlığı ve çevreyi tehdit edecek şekilde müzik çalınmaması ve ses yalıtım perdeleri kurma konularında çalışma yapacaklarını'' söyledikleri ifade edildi.

Açıklamada, bir yılda yapılan 2 bin 250 denetimle ''Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği''nde belirtilen standartları aşan 121 işletmeye idari para cezası uygulandığı bildirildi.

-DENİZDEN VE KARADAN DENETİM...

Bu arada, Büyükşehir Belediyesinin her gece 3, Cuma ve Cumartesi geceleri ise 4 adet denetim ekibiyle karadan ve denizden denetleme yapacağı belirtildi.

Özellikle Boğaziçi ve Beyoğlu bölgesindeki eğlence yerleri, barlar, gece kulüpleri, açık hava konserleri, açık hava düğün organizasyonlarının denetim altına alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, şehrin çeşitli yerlerinde hızla çoğalan türkü barların neden olduğu gürültü kirliliği nedeniyle gelen şikayetler üzerine de ekiplerin denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber