37 yıl devlete çalıştım bir evim bile yok

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'in ?Fehmi Abi'si Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Bugün'e konuştu: 28 yıl iş güvenliği müfettişliği, 4 yılda iş teftiş kurulu başkanlığı, 5 yılda vekillik yaptım. Yine de bir ev satın alamadım.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, milletvekili seçilmeden önce 28 yıl iş güvenliği müfettişliği, 4 yıl ise iş teftiş kurulu başkanlığı yaptı. 5 yıldır da milletvekilliği yapan Uyanık'ın, 32 yıl memurluk, 5 yıl milletvekilliği olmak üzere toplam 37 yıllık devlet hizmeti yine de bir ev satın almasına yetmedi. Bunca hizmetten sonra bir ev sahibi olmamanın burukluğunu yaşayan Uyanık, "Şu anda bir evim bile yok. Annemden kalma Diyarbakır'da bir toplu konutumuz var. Ona da 5 kardeş ortağız. Bırak evi Gökova'ya tatile gidecek ve orada beş yıldızlı otelde kalacak paramız bile yok. Ancak, Devlet misafirhanesi olursa o şekilde gidebiliyorum" dedi. Uyanık'ın anlattıkları bir zamanlar emekli parası ile ev satın alınan günlerin mazide hoş bir seda olarak kaldığını gösteriyor.

MİSAFİRİME HARCADIM

Milletvekilliği döneminde hiç para biriktiremediğinden yakınan Uyanık, şunları söyledi: "Elin adamı vekillikten para biriktirdi. Ben misafirlerime harcadım. Ben 10 kişiden az sofraya oturmadım. Asla lüks bir hayatım olmadı. Kümes hayvanları gibi, karanlık çöker çökmez, Meclis çalışması yoksa soluğu evde aldım. Dışarıda asla fantezi bir hayatım olmadı. Buna rağmen bunca hizmetten sonra bir ev bile satın alamadım. Tertemiz bir 5 yıl geçirdim."

TEMİZ POLİTİKACIYIM

Meclis'te hangi partiden olursa olsun, hemen tüm milletvekilleri tarafından, ëFehmi Abi' olarak hitap edilen Uyanık, liste dışında kalan vekiller arasında yer alıyor. Buna rağmen kırgın olmadığını belirten Uyanık, burukluğunu da gizlemiyor. "Mazim temiz olduğu için, Meclis'te tüm milletvekillerinin hürmet ve sevgisine muhatap oldum" diyen Uyanık, politikada vefa olmadığını ëpolitika' kelimesinin anlamının içinde gizli olduğunu dile getiriyor. Uyanık, "Politika demek sol jargonda olduğu gibi oportünizm demek. Bizim günlük konuşma dilimizde geçtiği şekliyle egoizm demek. Eskilerin tabiriyle ise bencillik diyebiliriz. Ben böyle gördüm" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber