İşçiler bakanlığa yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçiler, ''sendikalı oldukları için işten çıkarıldıkları'' gerekçesiyle bakanlığa yürüdüler.

Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki temizlik şirketinde çalışan işçiler, ''sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları'' gerekçesiyle Sağlık Bakanlığına yürüdüler.

Hastane önünde 8 gündür eylem yapan işçiler, öğle saatlerinde aileleriyle birlikte hastane bahçesinde toplandılar.

Daha sonra bakanlığa yürüyen işçiler, ''Sendika hakkımız söke söke alırız'', ''Hak, hukuk ve adalet istiyoruz'' yazılı dövizler taşıdılar. İşçilerin çocukları da ''Annemin/babamın ekmeğini paylaşıyorum, mücadelesini de'' yazılı dövizlerle anne ve babalarına destek verdiler.

İşçilerin üye oldukları DİSK Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Erol Ekici, burada yaptığı açıklamada, hastanede yıllardır temizlik hizmeti veren arkadaşlarının, ''kabul edilemez bir haksızlık ve kanun tanımazlıkla'' karşı karşıya kaldığını savundu.

Arkadaşlarının ülkedeki işsizlik ve geçim sıkıntısından dolayı asgari ücretle çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ekici, arkadaşlarının, ''kölece çalışma koşulları altında, karın tokluğuna çalışırken'' Anayasa ile güvence altına alınan sendikalı olma hakkını kullandıklarını belirtti. Ekici, yasal süreçte sendikalaşma kırılamayınca, yıllardır hizmet veren arkadaşlarının işlerine son verilmek istendiğini kaydetti.

Ekici, sorunun çözümü için bakanlığa çağrıda bulunarak, ''Sayın Bakan'ın ve bakanlığın, sorunu acilen yasalara ve emeğe saygı temelinde çözmesini ve hastaların mağduriyetinin bir an önce giderilmesini rica ediyoruz. Bu sorun çözülmeyecek bir sorun değildir'' dedi.

İşçilerden Zeynel Diyik de ücretlerini zamanında alamadıkları ve yıllık izinlerini kullanamadıkları için sendikaya üye olduklarını, sendikadan istifa etmediklerinde de mağdur edildiklerini söyledi.

İşçilere Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri de destek verdi.

Açıklamanın ardından bir grup işçi, taleplerinin yer aldığı dilekçeleri bakanlığa verdi.

''Örgütlenme hakkımız engellenemez'', ''Sendika hakkımız söke söke alırız'', ''Bakanlık uyuma çalışana sahip çık'' sloganları atan işçiler, daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber