Ömer Dinçer: Bürokrasi hâlâ problem

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı, Başbakanlık eski Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Türkiye'de birçok konunun çözüme kavuştuğunu, bazılarının ise önümüzdeki döneme sarktığını belirterek, ?Bütün bunların da önümüzdeki dönemde rahatlıkla çözüleceğine inanıyorum? dedi.

Dün sabah Sepetçiler Kasrı'ndaki kahvaltıda üst düzey medya yöneticileriyle bir araya gelen Dinçer, müsteşarlık görevine gelmeden önce bürokrasinin bu kadar büyük bir problem olduğunu bilmediğini kaydetti. Dinçer, ?Müsteşarlık görevine geldikten sonra yaptığım ve yapmaya çalıştığım konularda karşılaştığım en büyük problemin hâlâ bürokrasi olduğunu daha iyi anladım. Bunun aşılması için önümüzdeki dönemde daha da gayret sarf edeceğimizi söyleyebilirim? şeklinde konuştu.

4 unsur önemli

Kendisinin başında bulunduğu Kamu Yönetimi'nde Yeniden Yapılanma çalışmalarının, 4 kademeli bir çalışma olarak görülebileceğine dikkat çeken Dinçer, ?Bunlardan biri; kamu yönetim zihniyetinin değiştirilmesi. İkincisi; yeni yönetim zihniyeti. Üçüncüsü; bürokratik işlem ve süreçlerin basitleştirilerek vatandaşın hayatını kolaylaştıracak süreçlerin yürütülmesi. Dördüncüsü ise; devlet memurunun eğitilmesi ve vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi safhası? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber