Akdağ'ın tutuklattığı üniversiteli serbest

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem BAKIRCI/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'un Olur İlçesi'nde seçim propagandasına çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kahvede elini sıkmayınca çıkan ?hainlik' tartışmasının sonunda tutuklanan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Durmuş Şahin, 5 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. İddianamenin hazırlanmasından sonra tutuklama kararını veren Olur Sulh Ceza Mahekemsi'nde yargılanmasına başlanan Durmuş Şahin'in, ?delillerin toplandığı' gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.

Aslen Kırıkkaleli olan ve sınıf arkadaşı Ayberk Yurtseven'in davetiyle Olur'daki festivale gelen Durmuş Şahin, geçen çarşamba günü arkadaşarıyla oturduğu kahveye korumalarıyla giren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la tartıştı. Kahvede sırayla el sıkışan Sağlık Bakanı, üniversiteli Durmuş Şahin'e elini uzattı, ancak o karşılık vermedi. Eli havada kalan Recep Akdağ'ın ?Neden elini uzatmıyorsun?? diye sorması üzerine Durmuş Şahin, ?Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayının elini sıkmam? karşılığını verdi.

Ülkücü olduğu belirtilen Durmuş Şahin'in yanıtına kızan Bakan Akdağ, iddiaya göre ?Ne demek istiyorsun ben vatan haini miyim? Sensin asıl vatan haini. Annen de baban da ecdadın da kardeşin de vatan hainidir? diye çıkıştı. Geri adım atmayan Durmuş Şahin, ?Ben müslüman Türk çocuğuyum. Siz devletin bir bakanısınız. Nasıl konuşuyorsunuz?? dedi. Korumaların müdahalesinden sonra Bakan Akdağ, kahveden ayrıldı.

Durmuş Şahin ve arkadaşları kahvede otururken yaklaşık 45 dakika sonra polisler geldi ve üniversiteli 3 genci haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle Olur Emniyet Amirliği'ne götürdü. İfadeleri alınan gençlerden diğerleri serbest bırıkılırken, Bakan Akdağ'a hakaret etmekle suçlanan Durmuş Şahin çıkarıldığı Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde ?hakaret' suçlamasıyla aynı gece saat 23.00'te tutuklandı.

Bakan Akdağ, kişisel şikayet hakkını kullandığını söylerken, Durmuş Şahin'in tutuklanmasına avukatı Uğur Alkuş'un yaptığı itirazı Olur Asliye Ceza Mahkemesi'nce reddedildi.

BEŞ GECE CEZAEVİNDE KALDI

Basına yansıyan olay kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Olur Cumhuriyet Savcılığı iddianemeyi hazırladı ve Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Toplam 5 gece cezaevinde kalan Durmuş Şahin'in yargılanmasına dün başlandı ve Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkartıldı. Şahin'in tutuklanması kararını veren hakim Mehmet Cengiz, dünkü duruşmada ?delillerin toplandığı', ?sanığın kaçma şüphesinin bulunmadığı' ve ?tutuklulukta geçen günlerini' dikkete alarak Durmuş Şahin'in tahliyesine karar verdi.

İşlemleri kısa sürede tamamlanarak dün akşam Olur Cezaevi'nden çıkan Durmuş Şahin, gece Erzurum'a geldi, sabah erkenden memleketi Kırıkkale'ye hareket etti.

KONUŞMAMA KARARI ALMIŞ

Üniversiteli Durmuş Şahin'in avukatı Uğur Alkuş, müvekkilinin gergin geçen bu seçim sürecinde ortamı daha da gerginleştirmemek için koruşmama kararı aldığını söyledi.

Daha önce iddianamenin 1.5 ayda hazırlanabileceğini ve Durmuş Şahin'in 45 gün cezaevinde kalabileceğini söyleyen avukat Uğur Alkuş, karardan mutlu olduğunu söyledi. Avukat Alkuş, DHA muhabirinin sorusu üazerine şunları söyledi:

?İddianemenin hazırlanması ve davanın açılması üzerine mahkeme, Durmuş Şahin'i delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye etmiştir. Tutuklanmadan sonra bir üst mahkemeye yaptığımız itiraz ise henüz delillerin toplanmadığı gerekçesiyle kabul edilmemişti. Sağlık Bakanı, henüz şikayetinden vazgeçmemiş. Bize göre bağımsız Türk yargısı, layık olduğu kararı vermiş ve adelet tecelli etmiştir. Durmuş Şahin de hürriyetine kavuşmuştur. Bundan sonra yargılama yapılacaktır. Durmuş Şahin, kamuoyunun ve Türk medyasının kendisine vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyor. Gergin olan bu seçim sürecinin daha da gerilmemesi için konuşmama kararı almıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber