AB'den Türk gencine 6.9 milyon avro hibe

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye, Gençlik Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından en çok hibe verilen ülkeler sıralamasında 4. sırada yer alarak, bir çok AB ve Avrupa ülkesini geride bıraktı.

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türk Ulusal Ajansı) Başkanı Dr. Fatih Hasdemir'in yaptığı açıklamaya göre, gençler için yaygın öğrenim faaliyetlerini desteklemeyi hedefleyen Gençlik Programı'na aktarılan hibe miktarı bakımından 29 ülke arasından Türkiye, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ardından 4. sırada yer aldı.

Türk Ulusal Ajans'ının kurulduğu 2003 yılından bugüne kadar Gençlik Programı kapsamında yapılan 2 bin 961 proje başvurusunun, bin 304'ü kabul edildi. Bu projelerden yaklaşık 20 bin genç yararlandı, Avrupa ülkelerine 4 yılda 3 bin 565 Türk genci gönderildi.

"Kısa sürede çok mesafe katettik, 4. olduk"

Gençlik Programında gençler için çeşitli fırsatlar bulunduğunu belirten Hasdemir, Türkiye'ye 2003 yılında Gençlik projeleri için ayrılan bütçenin yaklaşık 370 bin Avro olduğunu, bu rakamın 2007 yılında Avrupa Komisyonu'nun desteği ile 6,9 milyon Avro'ya ulaştığını belirtti.

Hasdemir, Türk Ulusal Ajansı'nın Avrupa'daki benzerlerinden daha sonra kurulmuş bir ajans olmasına rağmen onlardan daha çok başvuru ve hibe aldığını, bu sayede de sıralamada bir çok AB ve Avrupa ülkesini geride bıkarak 4. sıraya yerleştiğini söyledi.

Hasdemir, proje üretmek veya projelere katılmak isteyen gençlerin ihtiyaçlarına Avrupa düzeyinde yanıt vermeyi hedefleyen programa, Türk Ulusal Ajansı aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 20 bin gencin katıldığını kaydetti.

Merkezin kuruluşundan sonraki 4 yıl içerisinde Avrupa ülkelerine 3 bin 565 Türk gencinin gönderildiğini bildiren Hasdemir, 6,9 milyon Avro'ya ulaşan bütçenin çok daha fazla projenin desteklenmesine imkan vereceğini, programın tüm gençlere olduğu kadar gençlikle ilgili proje yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kuruluşlarına da açık olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber