Şener: Sıfırcı hoca değilim kalmak isteyen kalır

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin (TOBB ETÜ) Ekonomi Bölümünde ders verecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şener ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Sak, TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Fatih Özatay, Öğretim Üyesi ve Merkez Bankası eski başkanı Süreyya Serdengeçti de hazır bulundu. Şener, birçok üniversiteden teklif gelmesine rağmen TOBB ETÜ'de öğretim üyesi çalışma kararı verdiğini bildirdi. Şener, TOBB ETÜ'yü seçmesinde teori ile pratiğin bir arada yürütülmesi, TOBB ETÜ'deki akademik kadro ve kaliteli öğrenciler bulunmasının rol oynadığını söyledi.

HOCALIĞI TERCİH EDERİM: Şener, aktif siyasete ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarının siyaset yapmalarının yasak olduğunu anımsattı. Üniversite hocalarının bu kapsam dışında olduklarını belirten Şener, "Benim önüme ne zaman üniversite hocalığı mı siyaset mi diye bir tercih gelse ben her zaman hocalığı tercih ederim" dedi. 16 yıl önce siyasete hocalık tercihi ikinci planda olduğu için girmediğini anlatan Şener, "O günün koşulları aday olmamı gerektirmişti. İçine bir girdik, pir girdik. 16 yıl çıkamadık" diye konuştu.

FARKLI OLABİLİRİM: Şener, TOBB ETÜ öğrencilerinin kendisini "sıfırcı" olarak tanımlayıp tanımlamayacağına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: "Beni sıfırcı olarak hiç kimse tanımlayamaz. Hocalıktaki eski stilimi devam ettirip ettirmeyeceğim konusunda henüz karar vermiş değilim. Yeni dönem biraz farklı olabilir. (İlla ben sınıfta çakmak istiyorum) demeyen öğrencileri pek bırakmazdım. Ama bazı öğrencilerde olurdu ki (İlla ben çakmak istiyorum, kalmak istiyorum) der. Benden kalan öğrenciler hep illa da kalmak isteyenlerdi."

TOBB ETÜ'den şehit çocuklarına burs

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) her bölümden bir öğrenciye olmak üzere toplam 11 şehit çocuğundan eğitim ve öğretim ücreti almayacak. TOBB Başkanı ve ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ'ye kayıt yaptıran şehit çocukları arasında ÖSS puanı en yüksek olan öğrencilerden eğitim ve öğretim ücreti alınmayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber