Diyanet teşkilâtı her yıl bin 600 kişi azalıyor

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinden her yıl bin 600 personelin emekli olduğunu ve kadro verilmemesi sebebiyle boş kalan kadrolara atama yapılamadığını açıkladı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, din görevlilerinin kadro ve özlük sorunlarını gündeme getirdi. Özdemir, "Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadro sınıflarına göre ne kadar personel açığı vardır? Açığı kapatmak için çalışmalarınız var mı?" diye sordu. Aydın soru önergesine verdiği yazılı cevapta, 15 Haziran 2004 tarihi itibarıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplam 72 bin 118 kişilik kadrosunun 16 bin 445'inin boş olduğunu açıkladı. Bakan Aydın'ın verdiği bilgiye göre, Diyanet'ten her yıl bin 600 kişi emekli oluyor ancak kadro verilmemesi sebebiyle boşalan kadrolara atama yapılamıyor. Türkiye genelinde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı 9 bin 299 camiye yine kadro sıkıntısı nedeniyle din görevlisi gönderilemiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin maaş yetersizliğine de dikkat çeken Bakan Aydın, "DİB'nin merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi hususlarında gerekli çalışmalar sürekli yapılmaktadır." dedi.

Hikmet Özdemir, Devlet Bakanı Aydın'a ayrıca, resmi tatil, dini ve milli bayram günlerinde hizmet veren din görevlilerine ve mesai günleri de çalışan din görevlilerine mesai ücreti verilip verilmediğini sordu. Devlet Bakanı Aydın, resmi tatil, dini ve milli bayram günlerinde hizmetlerine devam eden imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrosunda çalışanlara mevzuat gereği fazla çalışma ücreti ödenmediğini de hatırlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin cuma günü ve dini bayramların birinci günleri ile diğer dini gün ve geceler dışında haftada bir gün tatil yaptıklarını kaydetti

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber