Başbakan Erdoğan'dan sürpriz basın toplantısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Erdoğan, yeni Hükümette iki yeni Devlet Bakanlığı olacağını, icracı bakanlıkların görev dağılımını yeniden tanımlayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu listesini yarın Cumhurbaşkanı Sezer'e sunacağını açıkladı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI (1): "GÜL'ÜN ÖZÜ SÖZÜ BİRDİR"

15 Ağustos 2007 Çarşamba TSİ:17:15

-Başbakan Erdoğan düzenlediği basın toplantısında Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi ve Gül için "özü sözü birdir" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "İyi niyet sahibi herkes bilmektedir ki Abdullah Gül'ün özü ve sözü birdir" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığı ve yehi hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Gül'ün milletin güvenini kazandığını belirterek, "büyük bir hüsn-ü kabul görmüştür" dedi ve "Birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tutmak durumundayız" diye konuştu.

Gül'ün geçmişteki deneyimileri ve birikimleriyle Cumhurbaşkanlığı için "ideal aday" olduğunu söyleyen Erdoğan, Gül'ün seçilmesi halinde tarafsızlık ilkesiyle her kesimi kucaklayacağına inandığını söyledi. Gül'ün adaylığı konusunda yurt içi ve yurt dışından destek ve takdir aldıklarını belirten Erdoğan, "İyi niyet sahibi herkes bilmektedir Abdullah Gül'ün, özü sözü birdir" ifadesini kullandı.

UZLAŞMA ÇAĞRISI

Erdoğan, Türkiye'nin bugünkü durumunu "pistin ucuna kadar gelmiş ve kalkmak üzere olan bir jet uçağına" benzeterek, ortak hedeflere ulaşmak için uzlaşma çağrısı yaptı.

"Cumhuriyetin ortak değerleri, milli hassasiyetlerimiz ve ortak hedeflerimize ulaşmak için büyük uzlaşmayı sağlamamız lazım" diyen Erdoğan, "bunu engellemek isteyenler Türkiye'ye en büyük kötülüğü yaparlar" dedi. Erdoğan, "Hızımızı yavaşlatacak tek şey toplumsal barışımız zayıflatmak huzur ve istikrarımızı bozmaktır" dedi.

Erdoğan, "Siyasi aktörler milletin verdiği yetki kadar söz sahibi olabilir. Bundan fazlasını ya da azını istemek milletin iradesine rağmen hareket etmek demektir" dedi.(SÜRECEK)


BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI (2):"YENİ HÜKÜMETİ YARIN SEZER'E SUNACAĞIM, HÜKÜMETTE İKİ YENİ DEVLET BAKANLIĞI OLACAK"

Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet kurma çalışmalarını yarın tamamlayarak Cumhurbakanı Sezer'e sunacağını açıkladı. Erdoğan, yeni hükümette iki yeni devlet bakanlığı olacağını, icracı bakanlıkların da görev tanımlarını yeniden tanımlayacaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet kurma çalışmalarını yarın tamamlayarak Cumhurbakanı Sezer'e sunacağını açıkladı. Erdoğan, yeni hükümette iki yeni devlet bakanlığı olacağını, icracı bakanlıkların da görev dağılımını da yeniden tanımlayacaklarını bildirdi.

Erdoğan düzenlediği basın toplantısında yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama yaptı. Yeni hükümeti oluştururken, iştişareler yaptığını belirten Erdoğan, 59. hükümettin çalışmalarını da gözönüne alarak eksikliklerini tespit etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Bu eksikliremiz nelerdir? Gelecek dönemde nasıl hangi isimlerle ne yapabiliriz, bu eksiklerimizi nasıl giderebiliriz?. Bugünkü partimizin MYK toplantısında da bu konudaki görüşmelerimizi yaptık ve bu kanaaatleri aldım, Bu çalışmaları yarın da yapacağım. Ve Sayın cumhurbaşkanına çıkarken bu şekilde oluşan listemi Zat-ı devletlrine takdim edeceğim. Yeni kabine inşallah 60. Türkiye Hükümeti olarak ülkemize çok daha farklı bir hizmet verir" dedi.


Abdullah Gül'ün adaylığını açıklamasının ardından ilk kez konuşan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili açıklamalar yapması ve Gül'e destek mesajı vermesi bekleniyor.


Başbakan Erdoğan'dan saat 16.30'da sürpriz basın toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Parti Genel Merkezi'nde devam eden Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık eden Başbakan Erdoğan'ın saat 16.30'da basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber