Gül'e 337 oy çıktı, 3. oylama Salı günü yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbakanlığı seçiminin ikinci tur seçimlerinin oy sayımı devam ediyor.

Gül'e bu kez, 441 oy değil 337 evet oyu çıktı. AK Parti vekillerinin itirazı üzerine ikinci sayım yapıldı. AK Parti vekillerinin verdiği bilgiye göre oylama katılmayan AKP'li vekil bulunmuyor.

Sabahttin Çakmakoğlu'na 71 oy, Tayfun İçli'ye ise 14 oy çıktı. Toplam 24 oy da boş çıktı. Bu sonuçlar MHP ve DSP'nin ilk seçime göre oy sayısının bir adet arttırdığını gösteriyor.

Bu sonuçlara göre, 3. tur Salı günü yapılacak...


11. Cumhurbaşkanının seçimi 2. tur oylaması TBMM Genel Kurulu'nda başladı. TBMM Başkanı Toptan'ın yönettiği oturumda 367 çoğunluğu sağlandı ve oylamaya geçildi.

ANKARA (CİHAN)-11. Cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı olan 367 rakamı aşıldı. İlk oyu Başbakan Erdoğan kullandı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan, elektronik cihazla yapılan oylamada toplantı yeter sayısı için gerekli olan 367'nin çok üzerinde milletvekilinin Genel Kurul'da olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Toptan, 398 milletvekilinin elektronik cihazla yoklamaya katıldığını, 50'ye yakın milletvekilinin de pusula gönderdiğini açıkladı.

İlk turda sonuç alınamadığını hatırlatan Toptan, 2. turda da herhangi bir adayın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için 367 milletvekilinin oyunu alması gerektiğini kaydetti. Anayasa'nın 103. maddesine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin gizli oyla yapılacağını ifade eden Toptan, oylamanın gizlilik konusunda herhangi bir tereddüte yer vermeyecek şekilde yapılmasını istedi.

Genel Kurul'da yoklamanın tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi. Başka bir yerde toplantıya katılacakları için ilk oyları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül kullandı. Erdoğan ve Gönül'ün ardından milletvekilleri il sırasına göre oylarını kullanmaya başladı.

Öte yandan 1. oylamaya katılan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bugünkü oylamaya katılmadığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber