En büyük Türk bayrağı Side'de dalgalanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizmin başkenti sayılan Side'de Türkiye'nin en büyük Türk bayrağı dalgalanacak.

Side Belediyesi, 340 metrekare ebadında 100 metrelik 3 daireden daha büyük olan Türkiye'nin en büyük bayrağını 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda göndere çekmeye hazırlanıyor.

Side Belediyesi tarafından Sorgun ile Kumköy yol ayırımlarının kesiştiği kavşakta Türkiye'nin en büyük bayrağı dalgalandırılacak. 61 metre ile Akdeniz bölgesinin en yüksek Türkiye'nin ise 2. büyük direğine çekilecek bayrak, göndere çekilen en büyük Türk bayrağı olacak.

Side'nin yanı sıra Manavgat ve beldelerinin tümünden görülebilecek Türk bayrağının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümünde göndere çekilecek olmasının ayrı bir anlamı olacağını söyledi.

Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak bu büyüklükte bayrağın en büyük idealleri arasında yer aldığını anlatarak şöyle konuştu: "Türkiye'nin turizm başkenti olan Side'ye Türkiye'nin en büyük Türk bayrağının yakışacağını düşündük. Araştırmalarımız sonucu göndere çekilmiş bu büyüklükte bir bayrak olmadığını gördük. Dolayısı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na da gireceğimize inanıyorum. 340 metrekare ile Türkiye'nin en büyük bayrağı olma özelliğine sahip bayrağımız 61 metre yükseklik ile Akdeniz bölgesinin en

büyük, Ankara Ticaret Odası ve Bursa'dan sonra Türkiye'nin 3. büyük bayrak direğinde dalgalanacak. Bayrak direğe asansör yardımıyla çekilecek. Bayrağın dikileceği alanda yapılan çalışmalar ve bayrak için 40 bin YTL harcandı. Türkiye'nin en büyük bayrağını Türk halkı için büyük önem taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda görkemli bir törenle göndere çekeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber