Giderek muhafazakárlaşan Talim Terbiye'de kalamam

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

DERS programlarına Atatürkçülük konularının girmesiyle ilgili komisyona da başkanlık eden Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali İlker Gümüşel, giderek "muhafazakár" bir yapıya kavuşan bu merkezde çalışma olanağının kalmadığını öne sürdü ve görevinden ayrıldı. Gümüşel, "Eğitim bu kadar muhafazakarlığı kaldırmaz" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeliği'nden geçen yıl Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen, bu yıl görev süresi yeniden uzatılan Prof. Gümüşel, "eş-dost ilişkisine ve görüşe göre" atamaların yapıldığı Başkanlıkta, çalışma olanağının kalmadığını ve o yüzden görevden ayrılmayı uygun bulduğunu söyledi. Gümüşel, Talim ve Terbiye Kurulu'ndaki yapılanmayla ilgili olarak Hürriyet'e şunları söyledi:

"Kurulda görüş olarak muhafazakár bir yapılaşma var. Giderek de o yapı artıyor. Kitap inceleme dairesinde görevden alınıp yerine getirdiklerine baktığımızda yapı aynen onu gösteriyor. Oraya aydın insanlar getirilmesini öneriyorduk. Ancak yapılan atamalara baktığımızda muhafazakárlık giderek artıyor. Milli eğitim bu kadar muhafazakarlığı kaldırmaz. Ders programlarını belirli insanlar yapıp getirsinler, siz kurulda onlara 'evet' ya da 'hayır' deyin. 'Hayır' derseniz olmuyor, kötü oluyorsunuz. 'Evet' derseniz de bazıları için uygun olmuyor. Beni, bu göreve Başkan İrfan Erdoğan davet etti. Oranın hakkını vermek lazım. Ancak, olmuyor. Başkanı da bilgisi olmadan kadrolarını boşaltıp yerlerine yapılan atamalarla yalnızlaştırmak istiyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber