Defterdarı Adana'ya tayin olan Bursalılar tepkili

Haber Giriş : 17 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de toplam verginin yüzde 2,5'inin toplandığı Bursa'nın başarılı defterdarı Fatih Acar'ın, yüzde 1'lik paya sahip Adana'ya atanması, iş dünyasında tepkiye yol açtı.

Acar'ın Adana'ya atanması, tenzil-i rütbe olarak değerlendiriliyor. Acar, Bursa'nın 2000 yılından itibaren Türkiye ortalamasının altında gerçekleşen vergi gelirleri tahakkukunu, geçen yıl Türkiye ortalamasının yüzde 7,55, tahsilat oranındaki artışı da Türkiye ortalamasının yüzde 5,66 üzerine çıkarmayı başarmıştı. Aynı dönemde Bursa'nın Türkiye'nin vergi gelirleri içindeki payı yüzde 2,51'den yüzde 2,65'e, tahsilattaki payı da yüzde 2,46'dan 2,56'ya yükselmişti. Bursa Defterdarlığı, geçen yıl yürürlüğe giren "Vergi Barışı Kanunu" uygulamaları ve sonuçları bakımından da Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Bursa'nın Türkiye'nin vergi gelirleri içindeki payı yüzde 2,5 iken, Vergi Barışı'nda taksitlendirilen tutardaki Bursa'nın payı yüzde 4,35, tahsilatta ise yüzde 3,93'le en yüksek seviyede gerçekleşti.

İzne ayrılan Defterdar Acar konuyla ilgili açıklama yapmazken, AK Parti Bursa milletvekilleri, Maliye Bakanlığı'na gönderdikleri 11 imzalı dilekçe ile başarılı bürokrata sahip çıktı. Milletvekilleri, Acar'ın Bursa'da çalıştığı kısa süre içerisinde vergi gelirlerini ciddi bir şekilde artırdığını ifade ederek, bu aşamada tayin edilmesinin Bursa'nın devlete katkısını olumsuz etkileyebileceğini ifade ettiler.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez de Acar ile gayet uyumlu çalıştıklarını ve kendisinin sorunlarını bilen bir bürokrat olduğunu söyledi. Sönmez, vergi gelirlerini gözle görülür bir şekilde artıran Acar'ın Bursa'da kalmasını istediklerini vurguladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber