Milli eğitim, program geliştimeye ilişkin kitapçıkları Eylül ayında dağıtacak

Haber Giriş : 18 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle İlköğretim Müfredat proğaramlarını geliştirmek için uzun bir süredir yoğun bir çalışma yürütmektedir.

İlköğretimde Türkçe, Hayat Bilgisi, Metamatik, Sosyal Bilgiler ile yeni adı Fen ve Teknoloji olarak belirlenen Fen bilgisi dersi olmak üzere 5 dersin proğramları büyük oranda belirlenmiş ve Talim Terbiye Kurulunun İnternet sitesinde yayınlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen haftalarda her il'den seçilen Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi öğretmenleri ile sınıf öğretmeni ve ilköğretim müfettişlerine Yalova İlinde Hizmetçi eğitim semineri düzenlenmiştir.Yeni programlar 2004-2005 öğretim yılında pilot olarak seçilen illerde uygulanacaktır. 2005-2006 öğretim yılında da Ülke genelinde uygulanacaktır.

Program geliştirme çalışmalarının temelini genelde etkinlik ve ağırlıklı öğretim teşkil etmektedir. Ayrıca okuma-yazma öğretim tekniğinde de değişiklik olacaktır. Seminere katılan öğretmenler tarafından eylül ayında tanıtıcı bilgiler verilecektir. Bunun yanında, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan uygulama klavuz kitapları, çalışma defterleri gibi dökümanlar eylül ayında ilgililere dağıtılacaktır.

Program çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum.

Haber Gönderen: Müfettiş
Çalıştığı Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber