Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Sempozyumu başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 18:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ), spor alanında hem akademik düzeyde hem de öğretmen olarak çeşitli kademelerde çalışan eğitimcilerin bir araya gelerek güncel gelişmeleri değerlendirmeleri, bilgilerini paylaşmaları ve sorunlarını aktarmaları amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği "Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Sempozyumu" başladı.

Sempozyumun açış töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış, beden ve beyin eğitiminin aynı düzeyde ele alınması gerektiğini belirterek, "Bu konuda öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Beden eğitimini bilimsel ölçüde yaparak, gelecek nesilleri daha yüksek seviyelere ulaştırmalıyız" dedi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise başarı için spor yapan kişinin tüm hareketlerini ve günlük yaşantısını bilimsel olarak kontrol altında tutması gerektiğini söyledi.

ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Erkan Kozanoğlu da beden eğitimi ve spor alanındaki değişiklikler ve yeniliklerin ele alınacağı sempozyumun hem eğitime hem de spora önemli katkılan sağlayacağını ifade etti.

"Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Sempozyumu" yarın düzenlenecek etkinliklerle sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber