Ahmet Türk'ün yeğeni okul duvarına yazı yazdı, 117 YTL ceza aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 18:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ŞANLIURFA'da, okuduğu lisenin duvarına gece yarısı ?Urfalı sevmişse doğrudur güzelim' yazarken yakalanan DTP Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni 18 yaşındaki Asil Türk'e, Kabahatlar Kanunu'na göre 117 YTL para cezası kesildi.

Olay, dün gece Akabe Mahallesi'nde bulunan Akabe TOKİ Lisesi'nde meydana geldi. Lise duvarına yazı yazan bir kişiyi görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine okula gelen polis, duvara kalp resmi çizip ?Urfalı sevmişse doğrudur güzelim' yazan Asil Türk'ü gözaltına aldı. Yazı yazdığı TOKİ Lisesi'nde birinci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıkan Türk'ün aynı zamanda Ahmet Türk'ün de yeğeni olduğu belirlendi. Hakkında yapılan işlemlerin ardından Kabahatlar Kanunu kapsamında 117 YTL para cezasına çarptırılan Asil Türk, daha sonra karakola çağrılan babası Serhat Türk'e teslim edildi. Okulunda sessiz ve içine kapanık biri olarak tanınan Asil Türk'ün, yazı yazdığı duvarın boyandığı görüldü.

Öte yandan, TOKİ Lisesi'nin duvarlarına daha önceden yazıldığı belirtilen, sevgi ve aşk sözcüklerinin yanı sıra ?PKK' ve ?Hepimiz Mehmetçiğiz' ifadelerinin üzerinin de boyanarak kapatılmaya çalışıldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber