Öğretmen adayları dağdan şehre inmek istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'ya 33 kilomere uzaklıkta, Uludağ eteklerindeki Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, binanın fiziki yetersizlikleri ve ulaşımda yaşanılan sıkıntılar nedeniyle okulun şehir merkezine inmesini istiyor.

Halen okulda görev yapan 25 öğretmenden 2'si ücretli 3'ü görevlendirmeyle derslere girerken, okulun rehberlik öğretmeni bulunmuyor. Spor salonu ve konferans salonu olmayan okulda 200 öğretmen adayı öğrenim görüyor.

Uludağ eteklerinde bulunan Öğretmen Lisesi'nin şehir merkezine taşınması yıllardır gündeme gelmesine karşın bir türlü gerekli adım atılmıyor.

Okul Aile Birliği üyesi velilerin bile toplantı için ulaşmakta zorluk çektiği okulun yolları, kışın çekilmez hale geliyor.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Soğğukpınar köyü sınırları içerisinde yeralan okulda 200 öğrenci öğrenim görüyor. Okula ulaşım; sabah köyden kalkıp Tahtakele'ye gelen ve akşam Tahtakale'den kalkıp köye giden tek minübüs ile sağlanıyor.

Yatılı öğrencilerin evci ve çarşı izinleri için cuma günü mesai bitiminde okuldan Tahtakale'ye; pazar akşamı ise Tahtakale'den okula öğrenci servisleri kalkıyor. 2 derslik binası ve idari bina, personel lojmanları ile bir pansiyon ve bir kantinden oluşan okulun henüz spor ve konferans salonu bulunmuyor.

Okulun pansiyon bölümünde ise fiziki yetersizlik nedeniyle 4 kişilik odalarda 7-8 öğrenci kalıyor. Okulda, yabancı dil, fen-matematik, eşit ağırlıklı ve türkçe-sosyal branşlarında verilen eğitimin yanı sıra; öğretmenlik mesleği ile ilgili olarak; eğitim bilimine giriş, eğitim psikolojisi, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi gibi dersler de veriliyor.

Şehir merkezindeki birçok okulda 3-4 rehberlik öğretmeni bulunurken öğretmen yetiştiren lisede ise henüz rehberlik öğretmeni bulunmuyor.

Öğrenci velileri adına konuşan Sebahattin Bakan, köydeki sağlık ocağında görevli tek doktorun askere gitmesiyle okul ve köyün doktorsuz kaldığını, hasta olan öğrencilerin sıkıntılı anlar yaşadığını söyledi.

Bakan, "Öğretmen lisesinde rehber öğretmen bulunmuyor. Buraya gelen öğretmenler bir an önce şehirn merkezindeki okullara inmek istiyor. Özellikle ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Okul aile birliğinin bile toplantısını gerçekleştiremiyoruz." dedi.

Öğrenci velilerinden Vasfettin Yenice ise doktorun askere gitmesiyle öğrencilerin zor anlar yaşadığını, aradan geçen süreye rağmen köydeki sağlık ocağına doktor atanmadığını kaydetti.

Aslan Taşan ise "Biz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için buraya gönderdik. Fakat öğretmen lisesine yakışmayan fiziki şartlar nedeniyle çocuklarımız derslere bile motie olmakta zorluk çekiyor. Yatakhaneler sıkıntılı, yemekler bile sıkıntı veriyor. 4 kişilik odalarda çocuklarımız 7-8 kişi kalmak zorunda kalıyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen okul bir türlü şehir merkezine tayşınmıyor. Geleceğin öğretmenlerini ücretli öğretmenlerin yetiştirmesini istemiyoruz." diye konuştu.

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü yetkilileri ise "Biz o okulun şehir merkezine taşınması konusunda 2 kez rapor düzenledik. Bakanımız da konuyla ilgili bilgilendirilmiş ve okulun şehir merkezine taşınma kararı alındı. Artık İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli çalışmaları yürütüp okulu şehir merkezine taşıması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptığı açıklamada; "Ankara'ya tayini çıkan Reşat Kumbasar'ın hayali o okulu şehir merkezine taşınmasaydı. Müsait okul binası bulunursa okul taşınacak; ancak şu anda gündememizde okulun hemen taşınması gibi bir konu yok" ifadesine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber