Hekimler: Can güvenliğimiz yok

Haber Giriş : 14 Kasım 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası, hasta yakınları tarafından darp edilen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Rauf Haznedar'a yapılan saldırıyı kınayarak, 'Hekimlere yönelik bu saldırıların Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sonucu' olduğunu bildirdi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 gün içinde Elmadağ Acil Servisi'nin darmadağın edilerek hekimlerin kovalandığı ve Numune Hastanesi'nde de bir hekimin camdan aşağıya sarkıtıldığı belirtildi. Son olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümünde öğretim üyesi olan Rauf Haznedar'ın saldırıya uğradığının kaydedildiği açıklamada, aynı bölümdeki bütün hekimlerin tehdit altında olduğu vurgulandı.

Açıklamada, 'Sıranın kime geleceği düşüncesi, bizleri mesleğimizi yapamaz hale getirmektedir. Hekimlere yönelik tüm bu saldırılar, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sonucudur. Sağlık alanında uygulanan politikalar her geçen gün sağlık hizmetinin niteliğini bozmakta ve hekimleri hedef haline getirmektedir. Değerli hocamız Rauf Haznedar'a yapılan saldırıyı kınıyoruz' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber