22 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Kasım 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-GÜL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:15.30)

-GENEL KURUL'DA TANIK KORUMA YASASI GÖRÜŞÜLÜYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine İlişkin Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. (Saat: 14.00)

-BÜTÇE MARATONU SONA EDİYOR

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçe görüşmeleri, 2008 Mali Yılı Bütçesi'nin tamamı üzerinde yapılacak görüşme ve komisyon raporunun hazırlanarak Meclis Başkanlığı'na sunulması ile son bulacak. (Saat:10.00)

-TÜSİAD-TBV, 5. eTR ÖDÜLLERİ VE KONGRESİ

-Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın açış konuşmalarını yapacağı ''TÜSİAD-TBV 5. eTRÖdülleri ve Kongresi? Ankara'da yapılıyor. (Saat:9.30)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıların atanmasında yazılı sınav yapma olanağını ortadan kaldıran, "Hakim ve Savcılar kanunda değişikli öngören" AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un yasa teklifi ele alınacak. (Saat:10.00)

-Meclis Sağlık Komisyonu'nda, Kamu Hastaneleri Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında kanun değişikliği tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik İletim A.Ş ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş'nin hesaplarını denetleyecek. (Saat: 10.30)

-AB TÜRKİYE MASASI ÜYESİ SERRİ ANKARA'DA

-AB Genişlemeden Sorumlu Türkiye masası üyesi Ricardo Serri Ankara'da. Serri, sabah erken saatlerde Avrupa Birliği Türkiye temsilciliği'nde DTP'li yetkililerle görüşerek başta partinin kapatılması istemiyle açılan dava olmak üzere son gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunacak.

-Ayrıca Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Siyasi Diyalog toplantısına da katılacak olan Serri, çeşitli kesimlerden temsilcilerle görüşecek.

-?SAYIN ÖCALAN? DAVASINDA KARAR GÜNÜ

-Aralarında eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin, MYK Üyesi Alirıza Yurtsever'in de bulunduğu 13 DEHAP'lı hakkında PKK lideri Abdullah Öcalan'a ?Sayın? dedikleri iddiasıyla açılan ve Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verilecek. (Saat:09.00)

-DTP'Lİ DEMİRTAŞ: ?BOĞAZLAŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN TÜRKİYE'DE KALIRIZ?

-DTP TBMM Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, kapatma ve siyasi yasak konulursa dağa çıkmayacaklarını belirterek, ?Devlet böylesi bir hata yaparsa, bu hatanın Türkiye'de bir boğazlaşmaya yol açmaması için Türkiye'de kalarak demokrasi mücadelesine devam ederler? dedi.

-PKK'yı dağdan indirecek özel bir güçleri bulunmadığını ancak indirecek iradeye ve bunu yapacak ?inanca? sahip olduklarını kaydeden Selahattin Demirtaş, ?Bu güç ancak diğer partilerle, devlet kurumları ile ortak bir şekilde oluşturulabilir? dedi.

-Demirtaş, Kürt sorununun çözülmesi halinde PKK'nın dağdan inip inmeyeceğine yönelik soru üzerine, Kürtlerin en az bir Türk'ün bu ülkede Türk olarak yapabildiği her şeyi Kürt olarak yapabildiğinde Kürt Sorunu çözülmüş olacağını söyledi.

-Demirtaş, ?Tarih kitaplarında iki yerde Kürtlerden söz edilir. Birincisi ?zararlı cemiyetler' başlığı altında Kürt Teali Cemiyeti'nden söz edilirken, ikincisi ?Cumhuriyet tarihinde Kürt isyanları'ndan söz edilirken. Yani hem Kürtler hem de Türkler, Kürtlerin tarihini okullarda asla öğrenemezler. Tam tersine ortalama bir Türk, bu tarih kitapları sayesinde Kürtleri sadece ülkeye ihanet etmiş bir kesim olarak tanırlar? diye konuştu.

-DİYARBAKIR'IN YÜZDE 60'I YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

-Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası tarafından hazırlanan ?Diyarbakır'ın Mevcut Durumu ve İlin Talepleri? başlıklı raporda Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik durumunu gözler önüne serildi. Diyarbakır milletvekillerine de sunulan rapora göre; Türkiye genelinde yoksulluk oranı yüzde 20-25 arasındayken bu oran Diyarbakır'da yüzde 60. Yoksulluk sınırının altındaki bu kesim günde sadece 2 dolarla yaşıyor.

-1930'lu yıllarda Türkiye'nin 3. büyük sanayi şehri olan Diyarbakır 1970'li yıllarda, sosyal ekonomik gelişmesi il sıralamasında 40.sıraya, 90'lı yıllarda 53.sıraya, günümüzde ise 63. sıraya geriledi.

-Diyarbakır, nüfusta 9. yüzölçümünde 7. tarımsal alanda da 8. büyük şehir olmasına rağmen GSMH'ye katkısının yüzde 0.1 dış ticaretteki payı da sadece yüzde 0.02. GSYİH değeri yüzde 1.5, kişi başına milli geliri 1313 dolar, sanayi kuruluşlarında çalışan nüfus oranı yüzde 3.8, üretim sektörüne katkısı yüzde 0.3, istihdama olan katkısı yüzde 0.01.

-Türkiye genelinde okur yazar oranı yüzde 87,3 iken Diyarbakır'da bu oran oranı yüzde 69,5.

-BANKALARIN KUR RİSKİ "DOLAR"DAN

-Türk bankacılık sisteminin Eylül sonu itibariyle 169.8 milyar YTL olan bilanço içi döviz varlıklarının yüzde 59.9'u, aynı tarihte 179.2 milyar YTL olan döviz yükümlülüklerinin ise yüzde 63.4'ü ?dolar? cinsinden. Eylül sonu itibariyle euro cinsi varlık ve yükümlülüklerinin dengesinde 2.3 milyar YTL fazlası bulunan bankaların, dolar cinsi varlık-yükümlülük dengesi ise 11.9 milyar dolar açık verdi.

-AB İLK DEFA KARADENİZ'DEKİ BALIK KOTALARINI ÖNERDİ

-Avrupa Komisyonu, Bulgaristan ve Romanya'nın birliğe katılmasından sonra ilk defa Karadeniz için balık kotalarını önerdi. Komisyon, iki ülke için 2008 kotaları, toplam olarak 90 ton kalkan ve 15 bin ton çaça balığı olarak saptandı. -Karadeniz sahili ülkeler arasındaki işbirliğine önem veren Komisyon, 2008 yılının başında Türkiye'de yapılacak olan Karadeniz balıkçılık konferansını teşvik ettiğini belirtirken Türkiye'nin Karadeniz'de balık avlamalarının yüzde 85'ini gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

-EŞE BEDDUA ETMEK BOŞANMA NEDENİ SAYILDI

-Yargıtay, eşe beddua etmenin ?aykırı dinsel davranış' olduğunu ve bedduanın evlilik birliğini sarsan sözler olarak kabul edilmesi gerektiğine karar verdi.

-YARGITAY, KIZ KAÇIRMA DAVALARINDA İÇTİHAT OLUŞTURACAK

-Kız kaçırma davalarında Askeri Yargıtay ve Yargıtay'ın görüş farklılığı giderilecek. 15-18 yaşındaki kızların kendi rızası ile kaçmasını Yargıtay ?Rızanın varlığı halinde suç oluşmaz? yönünde kararlar verirken, Askeri Yargıtay'ın, ?Çocuğun rızasının bulunması, suçun oluşumunu engellemez? yönünde kararlara imza atması Yargıtay'ı harekete geçirdi. Yargıtay, bu konuda içtihat oluşturmak için Askeri Yargıtay'ın kararlarını istedi ve konuyu Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine getirecek.

-TÜRKİYE 200 ÜLKEDE CANLI YAYINDA

-Türkiye'nin turizm açısından önemli iki ili ?İstanbul ve Antalya? 200 ülkeden canlı olarak izlenmeye başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım amaçlı olarak, merkezi Almanya'da bulunan Earth TV ile anlaşarak Antalya ve İstanbul'un en iyi görüntülendiği iki yere birer kamera kurulmasını sağladı. Antalya ?Konyaaltı?nda, İstanbul ise Galata'da kurulan kameralarla meraklılarıyla buluşuyor.

-TÜRK-İŞ BAŞKANI KILIÇ KÖŞK'E ÇIKIYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Görüşmede, Telekom'da yaşanan grevin ele alınması bekleniyor. (Saat: 12.00)

-TELEKOM GREVİNDE YENİ UMUT

-16 Ekim'den bu yana grevde olan Haber-İş yetkilileri Telekom yetkililer ile tekrar masaya oturacak. (15.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KUVEYTLİ BAKAN HAJİRİ'Yİ KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Falah Fahad Mohammad Al-Hajiri'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.00)

-ÇAĞLAYAN, TESK BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILACAK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 81 ilin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanları ile TESK Yönetim Kurulu üyelerinin yer alacağı TESK Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak. (Saat:10.30)

-Çağlayan ayrıca, 2. Gold Ankara Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı'nın, Ankara Altınpark Expo Center Fuar Merkezi'ndeki açılışını yapacak. (Saat:13.00)

-CHP'Lİ OKAY BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-1915 OLAYLARI MASAYA YATIRILIYOR

-Başkent Üniversitesi'nde, ?1915 Olaylarının Ardındaki Gerçekler ve Bugüne Yansımaları? konulu panel düzenleniyor. Açılış konuşmalarını Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selçuk Uslu'nun yapacağı panele Başkent Üniversitesi ATAMER Müdürü Prof. Dr. Ünsal Yavuz, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, ASAM Ermeni Masası Enstitüsü Başkanı Ömer Engin Lütem ve TTK Ermeni Araştırmaları Masası üyesi Prof. Dr. Kemal Çiçek de konuşmacı olarak katılıyor. (Saat:14.00)

-?ÖĞRETMENLERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMU? ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ?Öğretmenlerin Sosyo-Ekonomik Durumu? başlıklı araştırmanın anket sonuçlarını açıklıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber